Am lucrat la o firma de sisteme de supraveghere video..am inceput munca in data de 30 sept..iar primul salariu ar fii trebuit sa il iau pe 30 octombrie(ziua cand mi-am si dat demisia)...eu am semnat un contract de munca cu ei cam la 2 sapt de la angajare..contract care nu a fost inregistrat la camera de munca sau ma rog unde trebuie inregistrat.
"Patronul" este un recidivist imputit(am aflat prea tarziu din pacate) inchis pentru evaziune fiscala ...i se da voie afara din penitenciar doar intre 7-17.00....sotia este administrator in firma dar deciziile le ia el!
Ideea e ca nici pana azi nu mi-au platit nici un ban...deci am lucrat pro bono pentru ei..ma tot mint ca nu le-au intrat nu stiu ce bani in cont.
Ce pot face sa le intorc "favoarea"?
Mentionez ca nu imi mai vreau banii neaparat...dar vreau sa se invete minte..pentru ca ei de fel nu isi platesc angajatii si nici darile si in plus monteaza sisteme de alarma si supraveghere fara a avea nici o autorizatie!!!
Am vreun castig de cauza?
pai am la firma semanate de la contracte cu clientii pana la facturi si chitante care ma gandesc ca nu au cum sa le ascunda...mai ales ca se tine si o contabilitate a acestora.ideea e ca nu stiu cat de mult de vor implica cei de la itm....iar cat despre martori nici nu-mi fac probleme ca nu vor recunoaste :)
Atunci puteti face reclamatie la ITM in care puteti mentiona si numele martorilor si pe ce documente vor putea gasi semnatura dvs.
De asemenea, ii puteti actiona in instanta si veti avea castig de cauza.
In reclamatia catre inspectia muncii este suficient sa mentionati actele semnate.
In cererea de chemare in judecata pe langa actele mentionate indicati si martorii, este indicat sa faceti si actiunea in instanta.