avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... patron puscarias
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

patron puscarias

Am lucrat la o firma de sisteme de supraveghere video..am inceput munca in data de 30 sept..iar primul salariu ar fii trebuit sa il iau pe 30 octombrie(ziua cand mi-am si dat demisia)...eu am semnat un contract de munca cu ei cam la 2 sapt de la angajare..contract care nu a fost inregistrat la camera de munca sau ma rog unde trebuie inregistrat.
"Patronul" este un recidivist imputit(am aflat prea tarziu din pacate) inchis pentru evaziune fiscala ...i se da voie afara din penitenciar doar intre 7-17.00....sotia este administrator in firma dar deciziile le ia el!
Ideea e ca nici pana azi nu mi-au platit nici un ban...deci am lucrat pro bono pentru ei..ma tot mint ca nu le-au intrat nu stiu ce bani in cont.
Ce pot face sa le intorc "favoarea"?
Mentionez ca nu imi mai vreau banii neaparat...dar vreau sa se invete minte..pentru ca ei de fel nu isi platesc angajatii si nici darile si in plus monteaza sisteme de alarma si supraveghere fara a avea nici o autorizatie!!!
Am vreun castig de cauza?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 18:44, 13 Noiembrie 2008
bun..pana aici am inteles...mergem la itm si facem plangere.Dar ca sa reclarmam si faptul ca monta fara autorizatie cui ne adresam?tot la itm?Mie nu mi-e frica de el...nici nu as avea de ce...nu este inchis pentru crime sau mai stiu eu ce alte violente...este inchis tocmai pentru ca este un rau platnic si tot nu s-a invatat minte!
Ultima modificare: Luni, 10 Noiembrie 2008
roxikira, utilizator
Reclamatia la ITM este indicata - pt ca o verificare il prinde cu angajati, dar fara contracte... Intrebarea este, de ce mai stau ceilalti angajati, daca nu sunt platiti atunci cand trebuie? Le spuneti si acestora ca nu au contracte de munca inregistrate la ITM – cum de nu au cerut exemplarul vizat de ITM, cand fiecare angajat trebuie sa aiba un exemplar?
Reclamatia pt lipsa autorizatiei de montare camere video... Proiectele de executie sunt autorizate de politie, in consecinta tot politistii (politia din raza teritoriala unde isi are firma sediul) ar trebui sa dea si autorizatiile pt firmele care se ocupa cu furnizarea acestui serviciu, deci, la ei ar trebui sa reclamati ilegalitatea fostului dv angajator.

In ultimul mesaj postat ati scris "monta fara autorizatie" - acum mai monteaza? Daca raspunsul e "nu", reclamatia ar fi tardiva.
DA monteaza si acum...monteaza el pesonal...pentru ca nu am plecat numai eu...au plecat si montatorii(si ei avnd aceiasi problema ca si mine)
Am fost la ITM si mi-au dat un formular de sesizare dar mi-au spus sa fac dovada ca am lucrat acolo...cam greu...sunt la sediul firmei o groaza de acte semnate de mine dar nu stiu daca ei le vor arata in caz ca vor fi controlati.
Am fost si la politie...la sectia din raza teritoriala unde isi au ei sediul dar cei de acolo au dat din umeri si habar nu aveau de autorizatii si m-au trimis tot la ITM...mai pe scurt m-au tot pasat de la o institutie la alta #-o
Acum problema e cum fac eu dovada ca am lucrat acolo...e de ajuns ca am o groaza de martori???
Codul Muncii spune ca puteti face dovada prin orice mijloace posibile, asta inseamna si martori. Poate aveti vreun mail trimis la ei, orice hartie a lor semnata de dvs, contacte, orice. Pe martori va puteti baza sau vor da inapoi la confruntare?
Indicati in reclamatie exact actele semnate de dvs. si dati amanunte cu privire la ele. inspectorii vor cere actele respective, cu cat sunt mai numeroase cu atat mai bine, angajatorul nu le va putea distruge pe toate. Enumerati mai intai actele importante care ar putea fi inregistrate in contabiliatte sau la alte institutii.

Alte discuții în legătură

Va rog mult daca ma puteti ajuta! - plata partiala salariu cu bonuri de masa beta88 beta88 Va rog mult daca ma puteti ajuta in urmatoarele situatii: -sunt angajat(part-time 4 ore la fiecare) la 2 firme diferite,dar pe acelasi post(manipulant)una ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa pe contrac de munca erinfx erinfx lucrez intr-o scoala privata din octombrie.am fost anuntata ca pe baza actelor aduse de mine, mi-a fost inregistrata cartea de munca...numai ca... cu o mica ... (vezi toată discuția)
Inselatorie - angajatorul nu ne plateste haos66 haos66 am lucrat la renovarea unei scoli prin intermediul unei firme,si patronul acesteia tot ne-a dus de nas in legatura cu bani,ne tot amana de pe 1 pe 10,apoi pe ... (vezi toată discuția)