avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de rulment folosit in alte scopuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de rulment folosit in alte scopuri

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In urma unor datorii foarte vechi catre diferiti furnizori, comitetul de bloc a hotarat ca tot fondul de rulment incasat pana acum sa fie directionat catre acei furnizori. E legal ? Trebuie neaparat mentionat ca toti locatarii si-au achitat datoriile catre asociatie, acele restante catre furnizori la care fac referire sunt din vina vechii admnistratii a blocului ( in urma unei expertize contabile s-a constatat ca lipsesc bani, administratoarea neputand justifica acele sume ). Deci e legal ca din fondul meu de rulment ( eu fiin tot timpul cu plata cheltuielilor la zi ) sa se plateasca oalele sparte de altii ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:05, 24 Februarie 2012
Ideea este ca fondul dv. depus in sacul mare al asociatiei este gestionat de administrator si dv. nu mai aveti dreptul sa vreti ceva sau altceva cu el.
Sigur, la modul principial si pentru modul de folosire al intregului fond de rulment va puteti spune parerea, dar nu numai despre cota dv. din acest fond.
Aceasta cota pe care o aveti depusa in contul asociatiei, redevine a dv. in momentul cand va mutati din condominiu si vi se inapoiaza.
Ideea este ca fondul dv. depus in sacul mare al asociatiei este gestionat de administrator si dv. nu mai aveti dreptul sa vreti ceva sau altceva cu el.


E ok, dar daca administratorul vrea ca din fondul de rulment sa plateasca oalele sparte de altii e ok ? Nu ma pot impotrivi hotararii administratorului ? Ma gandesc ca totusi, fiind banii mei, pot respinge ideea de a se plati cu ei " gaurile " proastei administratii . Administratorul actual nu trebuie sa tina cont si de parerea mea ? In cazul de fata eu sustin ce zice legea.
Dv. puteti avea solicitari catre conducerea asociatiei dv. care va reprezinta.
Administratorul este un angajat care, pana la urma, face ce i se cere de catre conducerea asociatiei.
In cazul in care fostul administrator a facut disparuti niste bani, lui i se pot imputa, dar vedeti, ca dureaza! Pana atunci va aflati in postura pagubasului, din pacate.

Cenzor n-ati avut? Cine trebuia sa-l supravegheze pe administrator si n-a facut-o? Chiar si dv., proprietarii, o puteati face... Nu lasati totul pe niste oameni care cand au chef fac cate ceva, cand nu, nu fac, ca e vorba despre banii dv. in fond.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
elga50, moderator
intelegeti ca fondul dvs nu este folosit ptr altii.el acopera ch dvs..doar in cazul cand dvs ,desi platiti corect,vi se calculeaza penalizari ..atunci puteti vocifera.
@so2or

Daca administratorul va cheltuie fondul de rulment in alte scopuri, locatarii sunt obligati sa constituie alt fond de rulment, deci veti da bani din nou pentru constituirea fondului de rulment. Dar administratorul este angajatul asociatiei nu-si poate premite sa va cheltuie banii de capul lui.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
LocatarB, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se poate folosi fondul de rulment? gabrielab28 gabrielab28 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti exact cum la ce anume se poate apela la fondul de rulment al asociatiei de locatari? daca se poate utiliza si pentru ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment -asociatia de locatari Gabriela Tanase Gabriela Tanase Firma la care lucrez este proprietara unui apartament intr-un imobil in care nu exista asociatie de proprietari ci doar Asociatie de locatari. As dori sa stiu ... (vezi toată discuția)