avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce trebuie sa fac?

Sunt casatorita de 19 ani si sunt impreuna cu familia in Italia.Sotul meu lucreaza eu nu,avem un copil de 3 ani ,avem rezidenta in Italia dar si in Romania detinem un apartament impreuna pe care al folosim doar cand venim in concediu si acolo figuram ca domiciliem.Eu mi-am inchiriat un apartament in Romania intr-un judet apropiat de al meu unde doresc sa ma retrag impreuna cu copilul meu,dorind sa intentez divortul,dar vreau sa plec de aici din Italia fara stirea sotului care nu ar fi de acord cu divortul.Ce treb sa fac sa fie totul in regula pe cine trebuie sa anunt ca parasesc domiciliul ,in Italia sau in Romania?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:12, 22 Februarie 2012
Este bine sa faceti totul legal deoarece la un eventual divort s-ar putea interpreta ca o rea-credinta din partea dvs. De asemenea, tineti cont de faptul ca pentru a pleca cu copilul trebuie sa aveti acordul celuilalt parinte ....
va multumesc ptr interesul acordat si ptr raspuns, numai ca pe mine m ar interesa pasii legali pe care trebuie sa i urmez, cu instiintarea autoritatilor responsabile si care sunt acelea, anuntarea de parasire a domiciliului daca este nevoie , unde trebuie sa o fac si in cat timp astfel incat sa nu dau motive ca la divort sa se interpreteze in defavoarea mea in ceea ce priveste, incredintarea mie, spre crestere si ingrijire a copilului minor si inca un detaliu,copilul este adoptat
In primul rand, cu tot ce sunteti domiciliati aici, din cauza legiile romane in domeniu administrativ de control persoanelor de nationalitate romana, de adevarat (pentru efectele juridice procedurale), domiciliul pentru o actiunea judiciara, normala, este cu tot mai firesc doar ceea Italiana. Al doilea, e clar ce nu puteti sa intrati in tara Romaniei, decat cu o autorizatia a tatalui daca copilul e minor asa cum va spus Lucian Huzuc. Daca reusiti acest lucru, autoritatiile judicare romane poate sa va admita si sa intre pe fond sa se cunosc cereri de divort, fiind ce sunteti romana. Se va face oricum studiul de ancheta sociala acolo unde aveti resedinta obisnuita. Al treilea, e mult mai bine sa va duceti la un avocat italian, ca sa va sfatuiasca bine. Sunt, de fapt eu cunosc una, cateva avocati de origen roman ce poate sa va apara bine. De ce?. Pentru ca acolo legiile sunt mai bine dispuse pentru a obtine o indemnizatia lunara din cauza ingrijirea copilului si desechilibriului care divortul o va cauza pe dv din cauza lipsei dv de serviciu precum dedicatia anterioara si ulterioara familiei, adica a lungul timpului. Aici in Romania sunt mai zgarciti legal si jurisprudental, cu aceste situatiile. Acolo este pe de alta parte mai putin sanatos in opinia mea, pentru ce in tarile din Vest s-au depasit limitele in acest domeniu, fara o rationalizarea educativa, si aici, deocamdata din fericire, nu, dar e cu totul impotriva dv.
Sper ce o sa va ganditi mult mai bine daca veti decis ferm sa va despartiti, pentru ca dupa 19 ani de casnicia e un lucru delicat si foarte amar, si unde nu este iubire in cenusie urii poate sa izvosneasca iubire cu rabdare si meditatia. Mereu este vina amandorura si e pacat ce avet un copil adoptat. Si daca e inevitabil, procedativa in limitele dreptului si ale rationabilitati.
reveniti in tara impreuna cu minorul .faceti-va domiciliul pe buletin pe noul domiciliu in Romania. intentati actiune de invort in Romamania.....pentru cazul in speta consultati un avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Va rog sa mi spuneti care este valabilitatea unei procuri de scoatere-aducere a unui minor in spatiul european

Alte discuții în legătură

Căsătorie cu minor încheiată în italia, divorț românia? Teoprofmua Teoprofmua Bună ziua Parintii minorului 3 ani sunt de acord ca mariajul nu mai poate continua si doresc sa divorteze amiabil, iar minorul sa locuiasca impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului inainte de diort Nutanuta Nutanuta BUNA ZIUA!Sunt casatorita de 4 ani siam un baietel de 2 ani.Locuiesc in Italia si vreau sa divortez de sot .Intrebarea mea este :pana bag divort as putea sa ... (vezi toată discuția)
Statului roman nu-i pasa de copii Schafy Schafy Conform unei hotarari judecatoresti din Romania trebuie sa-mi duc copilul in Italia la resedinta de baza,la tatal lui. Cand am plecat de acolo am plecat din ... (vezi toată discuția)