va multumesc ptr interesul acordat si ptr raspuns, numai ca pe mine m ar interesa pasii legali pe care trebuie sa i urmez, cu instiintarea autoritatilor responsabile si care sunt acelea, anuntarea de parasire a domiciliului daca este nevoie , unde trebuie sa o fac si in cat timp astfel incat sa nu dau motive ca la divort sa se interpreteze in defavoarea mea in ceea ce priveste, incredintarea mie, spre crestere si ingrijire a copilului minor si inca un detaliu,copilul este adoptat
In primul rand, cu tot ce sunteti domiciliati aici, din cauza legiile romane in domeniu administrativ de control persoanelor de nationalitate romana, de adevarat (pentru efectele juridice procedurale), domiciliul pentru o actiunea judiciara, normala, este cu tot mai firesc doar ceea Italiana. Al doilea, e clar ce nu puteti sa intrati in tara Romaniei, decat cu o autorizatia a tatalui daca copilul e minor asa cum va spus Lucian Huzuc. Daca reusiti acest lucru, autoritatiile judicare romane poate sa va admita si sa intre pe fond sa se cunosc cereri de divort, fiind ce sunteti romana. Se va face oricum studiul de ancheta sociala acolo unde aveti resedinta obisnuita. Al treilea, e mult mai bine sa va duceti la un avocat italian, ca sa va sfatuiasca bine. Sunt, de fapt eu cunosc una, cateva avocati de origen roman ce poate sa va apara bine. De ce?. Pentru ca acolo legiile sunt mai bine dispuse pentru a obtine o indemnizatia lunara din cauza ingrijirea copilului si desechilibriului care divortul o va cauza pe dv din cauza lipsei dv de serviciu precum dedicatia anterioara si ulterioara familiei, adica a lungul timpului. Aici in Romania sunt mai zgarciti legal si jurisprudental, cu aceste situatiile. Acolo este pe de alta parte mai putin sanatos in opinia mea, pentru ce in tarile din Vest s-au depasit limitele in acest domeniu, fara o rationalizarea educativa, si aici, deocamdata din fericire, nu, dar e cu totul impotriva dv.
Sper ce o sa va ganditi mult mai bine daca veti decis ferm sa va despartiti, pentru ca dupa 19 ani de casnicia e un lucru delicat si foarte amar, si unde nu este iubire in cenusie urii poate sa izvosneasca iubire cu rabdare si meditatia. Mereu este vina amandorura si e pacat ce avet un copil adoptat. Si daca e inevitabil, procedativa in limitele dreptului si ale rationabilitati.