avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa-mi schimb optiunea pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa-mi schimb optiunea pentru CCC?

dupa 1 an de la nasterea copilului, tatal poate sa intre el in concediu pt ingrijirea copilului pana la 2 ani daca mama a optat pentru 1 an? va primi tatal indemnizatia de 75% din veniturile sale de pe ultimele 12 luni?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
andrioana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:27, 22 Februarie 2012
nu. trebuia optat de la inceput pt 2 ani...
Daca mama a ales concediul de 1 an trebuie sa revina la serv si sa primeasca 500 lei net, pe langa salariu.
1. Conform OUG 111/2010, art.2(7), optiunea beneficiarului se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.

2. Daca mama a reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an poate beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ligia86 ligia86 Buna seara, Va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare. Daca am ales concediu de crestere copil pentru 2 ani pot modifica perioada la 1 an? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Am optat pentru ccc de un an, pot sa prelungesc pana la doi ani? NICOL31 NICOL31 AM O FETITA DE 9 LUNI SI AM OPTAT PENTRU CONCEDIU CRESTERE COPIL PE O PERIOADA DE UN AN.POT SA MAI PRELUNGESC ACEST CONCEDIU PANA IMPLINESTE COPILUL ... (vezi toată discuția)
Mama necasatorita, fara venituri, stimulent de insertie pentru tata georgedo georgedo Buna ziua. In cazul in care mama este necasatorita fara venituri in ultimele 12 luni, cu copil recunoscut de tata care are un loc de munca, exista ... (vezi toată discuția)