Buna ziua...am si eu o întrebare,in urma cu vreo 7 ani am avut nefericita inspiratie de a încerca sa fur dintr-un supermarket ,dar am fost prins si dus la sectie,m-i sa întocmit dosar penal,am fost amprentat....apoi după ceva timp a trebuit sa plătesc o amenda de vreo 3 mil.
Asta a fost cea mai nefericita întâmplare din viața mea ..sincer,iar de atunci nu am mai avut nici un contact cu legea,acela fiind primul si ultimul.
Si acum sa revin la întrebare :as vrea sa plec sa lucrez in afara,am prins un contract si mi se cere cazierul,eu de 7-8 ani nu mi-am mai scos cazierul de teama k îmi apare ceva ce nu mi-as dori.
As vrea sa știu dacă se poate întâmpla ceva la vama ex: sa fiu luat la întrebări sau întors din drum sau ceva de genu'
cazierul judiciar in mod sigur va fi completat cu infractiunea respectiva daca cele 3 mil au fost date cu titlu de amenda penala.
intors din drum nu veti fi, insa angajatorul in mod sigur va pune intrebari.
Multumesc pentru sfat,o sa-mi fac timp saptamana viitoare si voi merge sa-mi scot cazierul.
In tot acest timp,nu am mai primit absolut nimic acasă ...gen plicuri,citatii,chemari la poliție
Când am primit plicul cu amenda scria ceva de genul" scos de sub urmărire penală ",dar nu mai îmi aduc aminte dacă a fost amenda penală sau administrativă .
Acum nu-mi rămâne de făcut ..decât sa mă rog sa nu fie înregistrată pe cazier.
Fiind vorba despre o perioada de 7 ani care s-a scurs de la comiterea faptei , daca in termen de trei ani ,conf.art.134 c.pen , nu ati mai comis alta fapta , amenda a fost reabilitata de drept.
Furt calificat banal!
stefanu
Buna zioa . MI s`a intocmit dosar penal cu denumire de furt calificat pt urmatoarea fapta . Eram intr`un magazin numit METRO cu niste prieteni , ei vroiau sa ... (vezi toată discuția)