Pe hotararea judecatoreasca scrie clar ca am de platit pensie de intretinere de 500ron pana la majorat,iar anul acesta pe 15 martie fiul meu face 18 ani.
Mie i-mi opreste pe stat de plata atat pensia de 500 de ron +diferenta de pensie si mai am o diferenta de780 de ron (restanta din urma pana cand ajung la zi)
Intrebarile mele sunt:
1.Daca fiul meu face 18 ani pe 15 martie 2012 si in hotarare scrie sa-i platesc pana la majorat ,daca acesta nu ma da in judecata,intreprinderea are dreptul sa-mi mai opreasca pensia de intretinere de 500ron?
2.Intreprinderea are dreptul sa-mi opreasca doar diferenta de 780ron dar aceasta poate sa mi-o opreasca in mai multe transe,sau doar intr-o singura transa,daca nu mai platesc pensie?
3.Daca nu am achitat toata restanta de 780ron pana la data cand fiul meu face 18 ani acesta poate sa faca plangere la executor pentru aceasta suma,desi intreprinderea i-mi opreste banii comform legilor in vigoare?
pensia de intretinere se sisteaza oadata cu implinirea varstei de 18 ani, asa cum scrie in hotarare. Copilul poate insa sa faca o noua cerere prin care sa solicite obligarea dvs la pensie in continuare, daca face dovada ca este in continuarea studiilor.
.Diferenta de pensie trebuie achitata in continuare . Unitatea va tine cont de modalitatea in care va fi oprita aceasta suma.
1.Intreprinderea va va retine suma de 500lei-pensie intretinere, pana la 15 martie, data la care fiul dvs.devine major, ulterior, acesta trebuie sa va dea in judecata facand dovada continuarii studiilor pentru a putea primi pensia de intretinere.
2.In functie de veniturile dvs.Nu pot ori mai mult de 1/2 din salariu.
3.Daca intreprinderea va opreste banii, nu are motiv sa se adreseze executorului!
Pensie major
jully3tt3
Buna ziua !
Am platit pensie alimentara copilului pana la implinirea varstei de 18 ani si inca vreo 2 luni dupa aceasta stiind ca este la scoala. Din iunie am ... (vezi toată discuția)