avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intoarcerea la locul de munca dupa terminarea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intoarcerea la locul de munca dupa terminarea CCC

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum poate fi obligat angajatorul meu sa ma reprimeasca in functie dupa cei 2 ani de stat in CCC? Mentionez ca am intrat in acest concediu in august 2010 iar firma unde lucram si-a schimbat actionarii.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:40, 22 Februarie 2012
Nu mai este valabila .... aceasta interdictie era stipulata in fostul CCMN si se referea numai la concedierea pentru necorespundere profesionala ...
Dar eu am intrat in CCC pe vechea lege, inainte de 01.01.2011 ...
Chiar daca ati intrat in CCC sub imperiul OUG nr.148/2005 , puteti fi concediata imediat dupa revenirea din CCC fara a exista vreo interdictie in acest sens.
Ok, va multumesc foarte mult pentru ajutor. Daca totusi voi avea probleme cu revenirea, pot sa ma adresez ITM-ului? Sau carui organ al statului? Chiar nu exista nici un fel de protectie pentru mamele care au ales sa fie mame la 35 de ani, iar pana atunci au muncit pentru a asigura copilului un trai decent?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2012
carmen3339, utilizator
Cu ITM-ul sunt slabe sperante in situatia dvs , dar puteti sesiza aceasta institutie ... de asemenea, singura autoritate in stat care-l poate obliga pe angajator este instanta de judecata..

Alte discuții în legătură

Este sau nu angajatorul obligat sa accepte revenirea din ccc inainte de un an? Primavara2012 Primavara2012 Buna ziua, Situatia in cauza este a unei salariate care a nascut in 2011 si cere incetarea suspendarii contractului si reluarea activitatii inainte de ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere copil rox_ann07 rox_ann07 am nascut pe 22 august 2013 si sunt in concediu pt 2 ani. Din cate stiu tatal trebuie sa ia si el o luna din acest concediu, dar nu va putea. Eu trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are angajatorul cand revin din ccc? carmengoth carmengoth buna. am si eu o nelamurire privind conditiile reinceperii activitatii dupa terminarea ccc. postul meu de munca figureaza la o agentie a unei bancii. este ... (vezi toată discuția)