avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Concediul medical in UE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Concediul medical in UE

Buna ziua ! Sunt cetatean roman rezident in un stat UE ,as dorii sa stiu in cazul in care in decursul unui sejur in Romania ma imbolnavesc daca pot beneficia de concediul medical?Daca pot beneficia de acest concediul as dorii sa stiu cine imi poate da acest certificat medical (medicul de la urgente?sau chiar medicul de familie desi nu sunt inscris in Romania ?)Tin sa precizez ca deja am sunat la asigurari de sanatate

pentru a cere aceste informatii si surprinzator dupa mai multe telefoane la diverse numere nici unul nu a putut sa imi explice care sunt etapele care trebuie sa le urmez in cazul unei boli care necesita concediul medical. Va multumesc anticipat pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: my_landmark , utilizator 18:24, 22 Februarie 2012
Presupunand ca lucrati in respectivul stat UE, doar medicii din acel stat va pot acorda „concediu medical” conform prevederilor legale in vigoare acolo.
Multumesc pentru raspuns...dar eu am fost informata de casa de asigurari de sanatate din statul UE unde lucrez ca pot avea un concediul medical din orice stat UE in baza cardului international de sanatate....concediul care imi va fi platit de statul unde lucrez...cu conditia sa trimit certificatul medical intr-un anumit nr de zile si sa fie tradus si legalizat.Problema mea este ...si partea romana a casei de asigurari nu a putut sa imi dea un raspuns concret...cine trebuie sa imi scrie certificatul medical ?doar medicul de la urgenta ?sau oricare alta persoana care are calitate de medic (medic de familie..medic din policlinica?)...si o alta intrebare la care nu am primit raspuns pt ca au spun ca nu sunt siguri este aceea ca ma interesa sa stiu daca in cazul meu formularul pentru concediul medical este aceelasi care se foloseste pentru persoanele rezidente in Romania sau este un alt fel de formular?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire concediu medical miky2014 miky2014 In perioada 15 ian - 25 febr 2014 am beneficiat de CM, datorita unei interventii chirurgicale. In 4 decembrie 2014 am suferit o noua interventie chirurgicala ... (vezi toată discuția)
Munca in spania mibut mibut Buna ziua, Am primit o oferta de job in Spania si am cateva nelamuriri pe care v-as ruga sa mi le clarificati daca se poate. 1. Ce acte imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Va rog o lamurire MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua este o abatere faptul ca am concediu medical direct din policlinica de la medicul specialist si nu am fost la medicul de familie sa imi dea bilet de ... (vezi toată discuția)