avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa inchiriez garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa inchiriez garsoniera

Am semnat contractul de vanzare - cumparare cu bunica mea pentru o garsoniera in luna august. Exista in acest contract o clauza care spune ca bunica mea poate locui acolo pana la deces. Nu a stat niciodata in acea garsoniera, a locuit intotdeauna cu mine, fratii mei si tatal meu. Are vize de flotant consecutive la adresa noastra de ani de zile. Problema este ca nu intelege cat m-ar ajuta din punct de vedere financiar inchirierea. (Platim degeaba impozit, intretinere si alte cheltuieli aferente pastrarii in buna stare a unui bun de pe urma caruia nu castigam nimic...)
Cum pot proceda ca sa inchiriez garsoniera? Vreau sa declar veniturile obtinute la Administratia Financiara, dar nu stiu cum pot dovedi ca bunica nu locuieste in garsoniera. Este suficienta copia BI cu paginile in care apar vizele de flotant, sau trebuie sa fie de acord cu inchirierea, in scris, bunica mea?


Multumesc.
Cel mai recent răspuns: corinacarstoiu , utilizator 13:32, 11 Noiembrie 2008
Avand in vedere ca aveti un contract de vanzare-cumparare pe numele dvs, chiar daca exista aceasta clauza, sunteti titular de drept si puteti incheia un contract de inchiriere.
Daca bunica si-a rezervat uzufructul viager, atunci contractul de inchiriere trebuie incheiat de bunica si nu de dvs. (pana la moartea bunicii, dvs. nu aveti un drept de folosinta si ca atare nu aveti ce folosinta sa transmiteti altuia printr-un contract de inchiriere).

Uzufructuarul are usus + fructus (astea pot fi chirii). Chiria se cuvine bunicii si nu nudului proprietar.
Ultima modificare: Marți, 11 Noiembrie 2008
romascanu, moderator
doar daca bunica are rezervat uzufruct viager trebuie sa va faca o procura in baza careia sa inchiriati
Pai daca are dreptul de a locui acolo, oare o avea uzufruct?

Doamna, incercati sa negociati cu bunica, ii spuneti ca vine iarna si oricum platiti si acolo, sa se duca macar acolo sa nu mai platiti intretinere si unde sta acum, adica la dv. Ca nu aveti bani.
Oricum, intretinerea ii apartine ca si cheltuiala (in mare).
Si poate va intelege si va semna un contract de inchiriere. Sau o procura catre dv.
Multumesc pentru sfaturi, voi incerca sa ii explic avantajele si dezavantajele, dar pana acum nu a inteles... De mutat acolo nici nu se pune problema, nu se poate descurca singura si nu as lasa-o sa se chinuie. Sper sa inteleaga situatia si sa fie de acord cu inchirierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri. ce inseamna dreptul de uzufruct viager? lacryg lacryg Mama mi-a facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager pe o locuinta mai are ea sau frații mei vreun drept asupra locuintei?? Se ... (vezi toată discuția)
As vrea sa adresez niste intrebari Alyn007 Alyn007 1.Ce inseamna - nuda proprietate 2.Ce inseamna - uzufructu viager Tatal meu primeste - (nuda proprietate) Bunica primeste - (uzufructu viager) Poate ... (vezi toată discuția)
Implicarea uzufructului viager in obtinerea vizei de flotant Madalina1122 Madalina1122 Doresc sa obtin viza de flotant prin prezentarea la ghiseul de evidenta a populatiei cu proprietarul imobilului. Acesta sustine ca este necesara si prezenta ... (vezi toată discuția)