avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de preaviz

Sotul meu si-a dat demisia de la locul de munca actual,acum 3 saptamani, deoarece si-a gasit in alta parte.Pana la 1 martie 2012 se afla in perioada de preaviz, dupa care va pleca la noul loc de munca.Intrebarea mea este urmatoarea: in perioada de preaviz angajatul mai are obligatia de a sta la servici cele 8 ore lucratoare, sau mai putine? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: teomari , utilizator 17:29, 22 Februarie 2012
da,daca a avut CIM cu timp normal de lucru(8ore/zi)si are aceleasi competente+atributii ca si inainte de perioada de preaviz!Noroc
In perioada de preaviz , durata timpului de munca este cea prevazuta in c.i.m. ... o eventuala reducere a timpului de munca pe perioada preavizului este posibila numai daca este reglementata in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
Da, a semnat un contract de munca si are aceleasi atributii.Multumesc pentru raspuns si pentru gandul bun.O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program preaviz uirarum uirarum Conform noului cod al muncii as vrea sa stiu daca in perioada de preaviz este redus programul de lucru (atat la contract de 8ore /zi cat si la contract de4ore ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru in perioada de preaviz botezatuion botezatuion Buna ziua! In cazul demisiei, in cele 20 de zile de preaviz, am dreptul la program de lucru redus la jumatate de norma? Daca da, in baza carui ... (vezi toată discuția)
Timp redus de munca in perioada de preaviz DGeorgiana25 DGeorgiana25 Buna seara, As vrea sa va intreb daca in perioada de previz (in cazul demisiei) poate fi ceruta reducerea perioadei de munca la jumatate de norma pentru ... (vezi toată discuția)