Fiul meu a patit un accident si credem ca a fost nedreptatit, din aceasta cauza va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra.
Sa relatez faptele: circula in afara localitatii, zona nelocuita, avea in fata lui o masina care rula cam cu 50/ora, fiul meu s-a asigurat, a semnalizat si s-a inscris in depasire iar cand a ajuns destul de aproape de cel din fata lui, il vede ca face stinga fara semnalizare, fara nimic. Atunci fiul meu neputind sa-i treaca prin fata, a pus frana brusc, a tras puternic cu ambele miini de volan si face inapoi dreapta lovind masina din fata in partea dreapta- spate iar masina lui in stinga-fata si s-a oprit in zapada de pe marginea drumului. S-a speriat asa de tare ca tremura tot si i se inclestase maxilarul iar celalalt nici macar nu s-a dat jos din masina, a coborat geanul si a intrebat daca au patit ceva.Trebuie sa mentionez faptul ca soferii sunt amandoi adolescenti si in fiecare masina mai era cate o persoana: fiul meu cu un vecin iar celalat cu un barbat. Initial fiul meu si vecinul care era cu el, cand au vazut ca cel din fata lor face stinga fara semnazilare au crezul ca vor sa-i sperie sau ca a scapat ceva jos in masina si nu e atent.Au sunat la 112 si li s-a spus sa elibereze carosabilul daca nu sunt victime pentru ca nu o sa vina politia si au venit acasa la noi pentru ca era mai aproape de locul accidentului. Initial au zis ca se inteleg amiabil apoi celalat nu a mai fost de acord.
Acest lucru s-a intamplat sambata pe seara, duminica la fel nu s-au inteles, celalalt ii solicita o suma de bani ca sa-i dea asigurarea ; masina fiului meu are avarie mare spre totala iar celalat este lovit putin la oblon (Dacie papuc) si far. Luni dimineata la fel nu s-au inteles si au mers la politie, au dat declaratii, celalalt nu a recunocut ca i-a intrat in fata, a fost scos vinovat fiul meu pe motivul ca nu a respectat distanta la depasire- cum o veni asta ????? pentru ca ajunsese aproape de masina din fata lui cand celalalt sofer a facut brusc stanga spre el si fiul meu ca sa nu-l izbeasca direct sau sa intre in sant in zapada de pe marginea soselei a frinat si a virat brusc dreapta pentru ca celalalt facuse stinga.
Asta ni se pare o motivatie absurda si nu o intelegem poate ne lamuriti d-voastra cum vine asta?
Cert este ca le-a suspendat carnetele la amindoi, le-a luat puncte si le-a dat amenda pentru ca nu au anuntat accidentul in 24 de ore de la producere- noi stiam de 48 de ore!
Care este parerea d-voastra, s-a procedat corect?
Fiul meu a specificat pe procesul verbal ca nu este de acord cu solutionarea si i s-a spus ca poate face contestatie la tribunal- in ce consta acest lucru si ce implica?
Va multumim anticipat pentru raspuns.
Numai in urma unei analize a traiectoriilor celor doua autovehicule se poate stabili cine nu a respectat prevederea regulamentara privind asigurarea in cazul manevrei de depasire si, respectiv, de schimbarea directiei de circulatie.
Mie mi se pare curios modul in care s-au tamponat cele doua autovehicule, respectiv, locurile in caare au fost avariate.
nu trebuia sa tragi pe dreapta, ar fi trebuit sa claxonezi si sa franezi fara sa tragi pe dreapta,si in cel mai rau caz ai fi lovit din spate-partea stanga si iesea clar ca el este vinovat.
Asa este cuvantaul tau fata de cuvantul lui,pentru ca persoanele din masina,rude,prieteni nu se considera martori in aceste cazuri.
Nu zic ca nu e cum zici u! Da cea ce zici u nu poti dovedi!E adevarat ca :''
cel depasit nu are voie sa mareasca viteza de deplasare sau sa schimbe directia de mers fara sa semnalizeze! Dar in majoritatea cazurilor nu ai cum sa dovedesti ca cel pe care urma sa il depasesti a marit viteza!Totusi nu inteleg ce motiv a avut conducatoru daciei sa schimbe banda?Vroia sa faca la randul sau o depasire sau vroia sa faca stanga pe o strada laturalnica?
daca as fi stiut in momentul ala ce vrea sa faca nu se mai ajungea cred la accident......in zona era un refugiu pe partea stanga...eu am crezut ca vrea sa intre in refugiul respectiv.....ori a adormit la volan,ori a scapat ceva prin masina,doar dumnezeu stie......el imi spunea ca imi venea masina mie din fata si ca am incercat sa revin pe banda mea din dreapta....insa atunci cand l am lovit,l am intors perpendicular cu soseaua...logic daca venea masina din fata,il busea pe el sau daca tragea masina respectiva de volan stanga din sensul opus ma busea pe mine fiind in dreapta eu.