avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cerere de renuntare la judecata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cerere de renuntare la judecata

Buna seara!
Va prezint speta mea: in august 2011 am fost sanctionat pentru efectuarea manevei de depasire pe linie continua, sanctiune care mi a atras si suspendarea permisului pe o perioada de 30 de zile. Mentionez ca nu am putut ajunge la primull termen fixat de instanta de judecata, acesta fiind 22.11.2011. La urmatorul termen 22.02.2012, nefiind prezent, plangerea contraventionala solicita si judecarea cauzei in lipsa mea, instanta a amanat cauza la data de 03.04.2012.
Intrebarea mea este: pot inainta o cerere de renuntare la judecata in acest stadiu?
Daca da, pot depunde permisul pentru aplicarea sanctiunii, fara sa mai astept ca instanta sa se pronunte la data de 03.04.2012?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:00, 24 Februarie 2012
Puteti formula o cerere de renuntare la judecata, asupra careia instanta se va pronunta doar la termenul din data de 03.04.2012.
Ulterior trebuie sa solicitati un certificat de grefa cu solutia pronuntata, pe care trebuie sa-l depuneti la IPJ, impreuna cu permisul dvs. Suspendarea opereaza doar din momentul depunerii permisului, impreuna cu documentul care atesta respingerea plangerii.
Se pare ca nu putem rezolva simplu ceva in aceasta tara! Am mers si am discutat speta cu un lucrator de la SPR care mi a explicat ca "imi poate retine permisul" inainte ca instanta sa se pronunte definitiv si irevocabil, cu conditia, ca sa mi se elibereze o hartiuta prin care sa fac dovada ca cererea mea de renuntare a fost inregistrata in dosarul cauzei, ori cererea mea sa fie publicata pe Portalul Instantelor( solutie nesatisfacatoare).
Am sunat la Jud. unde se afla dosarul meu si a trebuit sa vorbesc cu doua persoaneX-( ca in final sa aflu ca pot depune cererea, dar, citez:" noi nu eliberam acte pentru ca depuneti acte"
Prin urmare... o sa incerc sa castig procesul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lucratorul de la SPR v-a spus numai prostii. Nu exista renuntare la judecata pana cand nu constata instanta, prin incheiere, ca ati renuntat la judecata, iar cererile partilor nu se publica pe portalul instantelor judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare proces verbal politia rutiera luci08 luci08 Buna ziua, Am contestat un proces verbal prin care mi se suspenda permisul de conducere, timp de 1 an si 6 luni procesul la judecatorie s-a suspendat, acum ... (vezi toată discuția)
Cerere recuzare erhabe erhabe Buna ziua Am un dosar in instanta unde s-a amanat pentru data de 3.11.2022 pronuntarea asupra unei cereri de suspendare facuta de catre IPJ. Ieri toata ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi schimb permisul in anglia daca nu a venit hotararea judecatoreasca a ultimului proces ! alyndizzy alyndizzy Buna seara ! In Septembrie anul trecut am recuperat permisul de conducere cu un certificat de grefa. Pe 22 Martie 2016 am fost chemat in instanta unde la ... (vezi toată discuția)