avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat in 2011, proces pierdut, permis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat in 2011, proces pierdut, permis nepredat

Buna ziua!Situatie este in felul urmator:Anul trecut mi-a fost suspendat permisul pentru neacordate de trecere la pietoni.Am contestat procesul verbal,dar nu am trecut pe la tribunal sa ridic sentinta.Procesul s-a finalizat in sept.2011 si se pare ca am pierdut.La politie,datorita unei cunostinte,am aflat ca permisul meu in baza lor de date apare ca si "Restituit".Imi puteti spune care sunt implicatiile acestei situatii, avand in vedere ca eu dupa proces nu am predat permisul la politie???Ce se poate intampla in cazul in care sunt verificata in trafic, se intocmeste dosar penal?
Va multumesc anticipat!!!P.S imi cer scuze daca nu postez unde nu trebuie!!

Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 12:31, 23 Februarie 2012
nu se va intimpla nimic. atit timp cit permisul nu este inregistrat ca si suspendat, verificarea in trafic nu va deminstra altceva.
in mod strict legal, dvs trebuie sa predati permisul si sa suportati suspendarea initiala + 30 de zile suplimentare ptr nepredarea permisului in cele 15 zile de la pronuntarea sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conducere VASILE TUDOREL VASILE TUDOREL Mi sa- intocmit p.v. pt. neacordare prioritate trecere pietoni.Am contestat si am pierdut si la judecatie si la tribunal. De la judecatorie am primit solutia ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - pierdut plangere, obligatie de predare Mariasa Mariasa Buna ziua!! In 2011 septembrie am avut permis suspendat pentru 30 zile!! In februarie 2012 a fost respinsa cererea mea de anulare a permisului. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)