avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din concediu de crestere copil urmata de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din concediu de crestere copil urmata de demisie

Buna ziua,
Sotia mmea este in acest moment in concediu de crestere a copilului pana in vara acestui an. Ea vrea sa se intoarca la munca din martie, dar la alta firma. Ne intereseaza daca se poate face asta fara a mai lucra la firma la care este angajata.
As vrea sa stiu pasii pe care trebuie sa ii faca pentru reluarea activitatii + angajarea la cealalta firma (cerere de intoarcere la munca, demisia - daca e cazul, timp de preaviz - daca e cazul, etc).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 23 Februarie 2012
demisie de la locul actual de munca
preaviz daca nu se intelege cu respectivii si vor neaparat preaviz, in fctie de ce scrie pe cim-ul ei deobicei 30 zile, dar asta ar insemna sa lucreze 30 zile la ei dupa care sa se angajeze la noul loc de munca, dar zic ca se poate intelege si fara preaviz.


@ danielcid

Cand doreste sa revina la munca sotia dvs trebuie sa faca o cerere de reluare a activitatii si totodata de incetare a activitatii fie prin demidie , fie cu acordul partilor.

Ambele cereri pot fi facute cu aceeasi zi ..

Demisia poate fi cu sau fara preaviz ... termenul de preaviz fiind cel cuprins in c.i.m., angajatorul fiind indreptatit sa renunte total sau partial la acesta.

In cazul incetarii c.i.m. cu acordul partilor nu se acorda preaviz (art.55 lit.b C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In timpul ccc pot sa incetez contractul de munca? Iulianoro Iulianoro Buna seara . As dori sa va intreb. Daca sotia dupa 2 ani de concediu maternal este obligata de lege sa se intoarca la angajatorul actual sau poate intra ... (vezi toată discuția)
Schimbare job dupa maternitate ibitza78 ibitza78 Acum sunt in concediu de maternitate, iar pe 09.12.2011 trebuie sa ma introc la lucru. Mi-am gasit un nou job si nu mai vreau sa ma intorc la firma la care ... (vezi toată discuția)
Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)