avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat studii superioare cu salariu minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat studii superioare cu salariu minim pe economie

Buna ziua,
In anul 2006,am fost angajata la o societate in functia de operator date, deci cu salariu minim pe economie. Ulterior am fost mutata la departamentul financiar contabil, cu act aditional prin care eram trecuta economist ( act aditional inregistrat la ITM), insa salariu a ramas acelasi. Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva astfel incat respectiva societate sa-mi plateasca contributiile aferente pentru angajat cu studii superioare?Cui ar trebui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:57, 12 Noiembrie 2008
Chiar daca ati plecat de la unitate puteti sa cereti in instanta acordarea drepturilor salariale de care ati fost prejudiciata in termen de 3 ani. Important va fi sa demonstrati ca ati fost indusa in eroare la data cind ati semnat actul aditional.
ladyk a scris:

Chiar daca ati plecat de la unitate puteti sa cereti in instanta acordarea drepturilor salariale de care ati fost prejudiciata in termen de 3 ani. Important va fi sa demonstrati ca ati fost indusa in eroare la data cind ati semnat actul aditional.

Nu vreau sa fiu malitioasa............. dar de ce ar trebui sa demonstrezea a fost indusa in eroare???????
Nu am fost indusa in eroare, actul aditional a fost semnat la 01.09.2006. Cred ca incepand cu 01.01.2007 erau ei obligati sa mareasca salariu la 1000 .
Pentru a-si recupera ceea ce i se cuvine. Sunt convinsa ca a fost indusa in eroare, daca nu chiar mai mult amenintata ca va ramane fara loc de munca.
Iar in societatea noastra fara un venit cit de mic nu-ti este chiar usor sa supravietuiesti, asa ca poate a acceptat salariul considerand ca deja este apreciata in urma avansarii
Parerea mea personala : Daca angajatorul era o persoana cinstita nu ar fi procedat in maniera aceasta
Mai ales ca aparuse si o lege pe care era obligat sa o respecte angajatorul

Alte discuții în legătură

Salriu minim de 440 ron???? paladan paladan astazi la ITM mi s-a comunicat ca salariul minim pe economie este de 440 ron incepand cu 1.01.2007. Acum cateva zile m-au pus sa fac act aditional de marire ... (vezi toată discuția)
La societatile comerciale cu capital privat ar trebui se existe o grila de salarizare? MIRELA35 MIRELA35 Buna ziua. Va rog,sa ma ajutati.Societatea unde lucrez nu are CCM (DESI ARE 45 ANGAJATI).Salariile se negociaza individual.Se respecta partial ... (vezi toată discuția)
Nerespectare indici salariazare ccm la nivel national ClaudiaN ClaudiaN Daca firma la care am lucrat nu a respectat indicii prevazuti in art. 40 din contractul colectiv de munca la nivel national, respectiv 2 pentru studii ... (vezi toată discuția)