avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectare indici salariazare CCM la nivel national
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectare indici salariazare CCM la nivel national

Daca firma la care am lucrat nu a respectat indicii prevazuti in art. 40 din contractul colectiv de munca la nivel national, respectiv 2 pentru studii superioare raportat la salariu minim pe unitate pe toata perioada angajarii 01.01.2007 - 01.09.2009 pot solicita recalcularea salariului pe toata perioada si indexarea lui conform inflatiei?
Ce sanse am sa-mi recuperez aceste drepturi?
Multumesc!
Claudia
Cel mai recent răspuns: ClaudiaN , utilizator 22:40, 12 Noiembrie 2009
Sa ne lamuriti pentru inceput ce post ati ocupat, avea ca cerinte studii superioare sau medii?
Ecolog - deci da necesita studii superioare.
cod COR=221104 Ecolog
Nivelul de instruire: 4 (studii superioare)

Daca aceasta este functia inregistrata din CIM aveti sanse maxime.
Puteti solicita recalcularea dar indexare nu vad cum, a primit alt salariati indexari in aceasta perioada? Solicitati in scris angajatoruluisa respecte CCMN, daca nu vrea sesizati ITM.
Multumesc mult!
Da asta e functia din CIM. Sunt curioasa ce-mi vor raspunde cei de la ITM unde am facut sesizare pentru asta si alte drepturi banesti (de exemplu in perioada concediului postnatal societatea trebuia sa-mi compenseze, conform CCM pe unitate pe 120 de zile diferenta intre salariul de baza si indemnizatie si nu s-a intamplat).
Oricum, sunt convinsa ca voi ajunge in instanta pentru aceste drepturi, dar ma gandesc ca un raspuns favorabil de la ITM ar avea valoare mare in instanta.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
ClaudiaN, utilizator

Alte discuții în legătură

Angajat studii superioare cu salariu minim pe economie oana _mihail oana _mihail Buna ziua, In anul 2006,am fost angajata la o societate in functia de operator date, deci cu salariu minim pe economie. Ulterior am fost mutata la ... (vezi toată discuția)
Blocare post bugetari! florinsadova florinsadova In octombrie 2008 am avut desfacut contractul de munca .Lucrez ca personal angajat la o unitate bugetara. Am castigat in instanta atat pe fond cat si ... (vezi toată discuția)
Restituire c/val indexare rata inflatie uca2015 uca2015 In 15.10.2016 intreprinderea ne-a platit o diferenta a drepturilor salariale reprezentand indexarea cu rata anula a inflatiei pentru perioada ... (vezi toată discuția)