Daca firma la care am lucrat nu a respectat indicii prevazuti in art. 40 din contractul colectiv de munca la nivel national, respectiv 2 pentru studii superioare raportat la salariu minim pe unitate pe toata perioada angajarii 01.01.2007 - 01.09.2009 pot solicita recalcularea salariului pe toata perioada si indexarea lui conform inflatiei?
Ce sanse am sa-mi recuperez aceste drepturi?
Multumesc!
Claudia
Puteti solicita recalcularea dar indexare nu vad cum, a primit alt salariati indexari in aceasta perioada? Solicitati in scris angajatoruluisa respecte CCMN, daca nu vrea sesizati ITM.
Multumesc mult!
Da asta e functia din CIM. Sunt curioasa ce-mi vor raspunde cei de la ITM unde am facut sesizare pentru asta si alte drepturi banesti (de exemplu in perioada concediului postnatal societatea trebuia sa-mi compenseze, conform CCM pe unitate pe 120 de zile diferenta intre salariul de baza si indemnizatie si nu s-a intamplat).
Oricum, sunt convinsa ca voi ajunge in instanta pentru aceste drepturi, dar ma gandesc ca un raspuns favorabil de la ITM ar avea valoare mare in instanta.