Daca firma la care am lucrat nu a respectat indicii prevazuti in art. 40 din contractul colectiv de munca la nivel national, respectiv 2 pentru studii superioare raportat la salariu minim pe unitate pe toata perioada angajarii 01.01.2007 - 01.09.2009 pot solicita recalcularea salariului pe toata perioada si indexarea lui conform inflatiei?
Ce sanse am sa-mi recuperez aceste drepturi?
Multumesc!
Claudia
ideea era ca valoarea banilor in 2007 nu mai e aceeasi acum, deci ma gandeam sa se tina cont si de inflatie. Bine, asta o pot cere probabil doar in instanta. In ce priveste solicitarea la firma a drepturilor ar fi pierdere de timp, nu sunt singura careia i s-au incalcat drepturile, dar sunt singura care a avut curajul sa mearga la ITM si sunt hotarata sa merg si in instanta sa-mi primesc drepturile.
ART.66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.