avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate - ilegalitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate - ilegalitate

Buna ziua! Sunt angajat in cadrul unei firme de paza si protectie de 11 luni si am functia de sef de tura.Azi in data de 23.02.2012 mi-am dat demisia din functie incepand cu data de 01.03.2012 . Seful de obiectiv a incercat sa ma oblige sa intru de maine 24.02.2012 in concediu fara plata.Este legala treaba asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 24 Februarie 2012
Nu este legala aceasta masura ... CFP se acorda cu acordul ambelor parti , angajatorul nu este indreptatit sa impuna o astfel de masura fara a avea si acordul salariatului ...
Mersi fain de raspuns..Inca ceva...imi poti da legea...sau articolul si numarul legii...sa stiu ce sa`i pun in fata in cazul in care mai am probleme?
Art. 54 C.mun.
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Suspendarea contractului individual de muncă în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale a fost prevazută de legiuitor ca operând prin acordul părţilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Fekker Ana Fekker Ana este legal sa iei concediu fara plata astfel; ianuarie lucreaza februarie concediu fara plata martie lucreaza aprilie din nou concediu fara plata si tot asa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna Chris_is_tc Chris_is_tc Buna ziua, Am o intrebare privind incetarea contractului meu de munca cu o firma x.Am incheiat un contract de munca determinata pana-n data de 24.08.2010. ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata alexandrapopescu alexandrapopescu daca am intrat in concediu fara plata timp de 15 zile,mi-a fost intrerupt contractul de munca??adik daca as fi nevoita sa intru in somaj sau sa primesc ... (vezi toată discuția)