Buna ziua
as vrea sa stiu ce trebuie sa fac in cazul in care am ramas in concediu de ingrijire al copilului si cu data de 8 aprilie 2012 ar fi trebuit sa revin la munca ,dar de la firma mi sa spus ca nu trebuie sa mai fac cerere de revenire deoarece firma la care am fost angajata este in lichdare voluntara,iar contractule suspendate au incetat de drept.
Va multumesc.
1. Intr-adevar Codul muncii spune ca puteti fi concediata si in timp ce sunteti in CCC pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii, adica aceasta stare sa fie consfintita printr-o hatarare judecatoreasca.
2. Daca este asa cum spune Codul muncii mergeti la angajator si-i cereti un exemplar din decizia de concediere (aceasta trebuie facuta cu art.65 din Codul muncii si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj).
3. - In plus angajatorul trebuie sa va mai inmaneze si adeverinta de vechime si adeverinta tip pentru somaj.
- Imediat dupa ce primiti aceste acte va inregistrati la Agentia de Somaj de unde veti primi indemnizatia dupa ce se termina CCC.
4. Pentru alte nelamuriri din partea angajatorului mergeti la ITM sa verifice daca este asa cum vi s-a spus si daca, intr-adevar, ati fost concediata.