avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcere la serviciul care nu va mai fi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcere la serviciul care nu va mai fi

Buna ziua va rog frumos sa ma indrumati sunt in CCC pana la 2 ani ai copilului pana in 12 .12.2014. firma la care am lucrat si am iesit in CCC se inchide in aceasta luna
Am inteles ca imi trebuie o decizie cu art 65 intrebarea mea e cu ce data se face acea decizie ? si ce acte mai trebuie sa primesc de la aceasta firma ?
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:50, 2 Iulie 2014
1. Din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:

a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoana fizica, precum si in cazul dizolvarii angajatorului persoana juridica, de la data la care angajatorul si-a incetat existenta conform legii;
...

2. Asadar cu data cu care isi inceteaza existenta firma veti fi concediata cu art.56(1), lit.a) din Codul muncii care va eprmite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

3. La data concedierii angajatorul trebuie sa va inmaneze:
- decizia de concediere;
- adeverinta de vechime;
- adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).

4. - Va inregistrati la Agentia de Somaj chiar daca sunteti in CCC.
- Veti primi indemnizatie de somaj dupa ce se termina CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata in concediu maternitate - societate in dizolvare Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata aflata in concediu prenatal. Asociatii doresc dizolvarea voluntara a firmei, ca urmare a faptului ca firma nu mai poate functiona ... (vezi toată discuția)
Revenire la munca dupa ccc, firma in lichidare voluntara janimorani janimorani Buna ziua as vrea sa stiu ce trebuie sa fac in cazul in care am ramas in concediu de ingrijire al copilului si cu data de 8 aprilie 2012 ar fi trebuit sa ... (vezi toată discuția)
Sunt in indemnizatie crestere copil iar societatea se radiaza.......... adinapatricia adinapatricia Buna ziua, sunt in indemnizatie crestere copil pana in luna Mai 2012, iar societatea la care am lucrat va fi radiata, mai exact saptamana viitoare va fi dat ... (vezi toată discuția)