avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa firma-vanzare bunuri mobile
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa firma-vanzare bunuri mobile

Va rog,un ajutor de specialitate pt urmatoarea situatie:

O firma care a inceput procedura de insolventa in anul 2010(nu cunosc stadiul actual ,din verificarile personale facute pe site-ul ORNC-BPI,firma nu figureaza... am gasit doar inscrise avize initiale de garantii ,fara a fi mentionate si bunuri mobile, ci doar creantele fiscale si contr credit ),vinde catre o pers. fizica un bun mobil.
La vanzarea acestui bun mobil ,firma emite factura(vanzarea se face inaintea inceperii procedurii de insolventa cu putin timp),catre cumparator,acesta din urma inscriindu-si bunul pe rol la adresa de domiciliu,fara insa a-l si inmatricula la Politie
In prezent,doresc sa cumpar eu acest bun(autovehicul).

Intrebare:
1.Exista posibilitatea de a se cere anularea contractului de vanzare-cumparare,de catre creditori sau lichidator,chiar si dupa o anumita perioada de timp ?
2.Ce este de facut in aceasta situatie si ce ar presupune minimalizarea riscurilor? 3.Inscrierea in arhiva electronica a bunului sau vanzarea-cumpararea facuta la un birou notarial sau altceva ar diminua cumva riscul de a pierde si bunul si contravaloarea acestuia sau luarea acestor masuri ar putea fi favorabile in instanta?
4.Temerile mele sa fie oare nefondate?

Va multumesc,anticipat .

Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:42, 24 Februarie 2012

1.Exista posibilitatea de a se cere anularea contractului de vanzare-cumparare,de catre creditori sau lichidator,chiar si dupa o anumita perioada de timp ?

Da se poate cere anularea tranzactiilor facute in dauna creditorilor in termen de 3 ani
In cazul de fata daca pretul trecut in factura este ff mic in compartie cu valoarea bunului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculari auto teodorfekete teodorfekete Am cumparat o masina pe firma, in anul 2008 cu factura, am trecuto la primarie, pentru impozit de pe firma vanzatoare pe cea cumparatoare Deoarece firma ... (vezi toată discuția)
Pretul corect de incepere a unei licitatii organizate de lichidator? marcel84 marcel84 Am vazut un anunt legat de o licitatie a unui spatiu comercial in care era facuta mentiunea: Licitaţia publică va avea loc la sediul lichidatorului ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unei facturi cu un dezvoltator in faliment seti seti Ce se intampla cu un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament insotit de o factura fiscala prin care cumparatorul se obliga sa achite contravaloarea ... (vezi toată discuția)