avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare RCA,actiune in regres
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare RCA,actiune in regres

am avut un accident rutier,persoana vinovata fiind eu,am incheiat cu celalalt sofer foia de intelegere amiabilala firma unde am avut eu asigurarea.Respectivul avand CASCO la alta firma si-a facut reparatiile pe CASCO.Acum mie mi-a venit o citatie sa ma prezint un tribunal din Bucuresti(eu fiind din Hunedoara,acolo a avut loc si accidentul) unde "in calitate de intervenient" mi se cere sa "oblig parata" (in speta fima mea de asigurari) sa plateasca suma de X lei cat au costat reparatiile .Ce e de facut deoarece e incomod sa ma deplasez eu de la Hundoara la Bucuresti
Cel mai recent răspuns: Insurance Logistics Team , Consultant asigurari 19:43, 23 Februarie 2012
Trimiteti intampinare in care va sustineti declaratiile initiale si specificati faptul ca la data accidentului erati asigurat la socetatea X cu polita RCA seria si numarul Y. Solicitati ca actiunea in instanta sa se desfasoare in lipsa dumneavoastra si motivati acest lucru.
In rest este... can-can... o sa cheme societatea de asigurari in garantie... este un caz tipic de regres. Dumneavoastra nu aveti nici-o obligatie de plata si nici nu ve-ti plati o eventuala diferenta, asta ramanand in seama asiguratorului Casco.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier gigel_78 gigel_78 in data de 10 .02 .2011 am avut un accident de circulatie in urma caruia am avariat un autoturismmarca matiz.. el a franat brusc si eu am intrat in el. ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Probleme cu citarea in proces rca vio030 vio030 Buna ziua! In luna mai a anului2011 am fost implicat intr-un eveniment rutier in care eu am fost vinovatul. Mai exact am lovit in spate la o trecere pietonala ... (vezi toată discuția)