avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inchiderea apei altcuiva din apartamentul meu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inchiderea apei altcuiva din apartamentul meu

Buna. Situatia e urmatoarea: locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, la etajul 2; vecinii de deasupra mea sunt singurii restantieri din bloc ,invechiti (minum 1 ani jumatate nu au mai platit consumul), si refuza categoric sa plateasca desi financiar ISI PERMIT. Nu vreau sa intru in ridicol dar spun asta, mizand pe hainele de firma,toaletele, si alte aspecte care e fac pe noi vEcinii sa credem ca e reavointa in plata utilitatilor. Administratorul i-a tot pasuit si amanat. Acum a venit la mine cu solutia "minunata" de a-i "speria" oprindu-le apa din apartamentul meu, in intelegere prealabila cu vecinul de la 4. A trebui sa ii las sa sparga masca in baie (sau ma rog, l-a convins pe sot), si acum vor sa monteze nu stiu ce robinet si sa le opreasca apa. Sa nu le mai furnizeze apa decat putin zilnic sau deloc-in intervalul cat sunt acasa si nu la servici-, pana isi achita datoriile. O data la 6 luni-8 luni platesc totusi maxim 100 ron la consum, datoria acumulata fiind totusi de 3800 ron Mentionez ca totusi,datoria la regia de apa, a lor, a fost platita prin "grija" administratorului (ei nestiind bineinteles asta) din fondul alocat lunar de toti locatarii pt plata gunoiului, pe principiul "gunoiul nu poate fii oprit". Administratorul spune ca a facut asta pt a impedica ca toti din bloc sa ramanem fara apa din cauza lor. Sincera sa fiu nu ma incanta ideea de a le oprii apa de la mine si ma gandesc daca la o adica nu ma poate afecta pe mine treaba asta? ar fii legal?nu ma pot da in judecata vecinii de deasupra? si inca ceva f important: IN CE MASURA E ADMINISTARTORUL DE VINA PT SITUATIA CREATA? NU ERA ALTA CALE, LEGALA SA II FACA SA PLATEASCA? Ma vad intr-o postura ingrata si nu stiu daca sa ii permit sa le opreasca apa sau ce alta cale sa ii propun. As dori cat mai multe pareri de la dvs. MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 22:06, 23 Februarie 2012
Situatia dumneavoastra este una comuna in multe asociatii, voi trece direct la calea legala, nu cea mai usoara dar legea prevede un lucru foarte simplu:

Legea 230/2007 spune asa
Art. 50. - (1) Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.

Spun ca solutia nu este chiar simpla caci necesita bataie de cap, insa este una care functioneaza 99,99%. Daca listele de plata au fost intocmite corect, administratorul are totul acoperit in acte, atunci nu trebuie sa ezite si sa mearga sa pregateasca dosarul pentru instanta. Intre timp poate sa ii faca somatie de plata pentru a oferi un timp de plata si a instiinta restantierul de eventualele consecinte ale neplatii.

Multi restantieri platesc inainte de a se ajunge in instanta, altii pierd si li se executa apartamentul pentru respectivele cheltuieli.

Cat despre vinovati, este in primul rand restantierul, dar si administratorul ca nu a reactionat din timp.

Multumesc de raspuns. DAR AS VREA DACA S-AR PUTEA SA IMI RASPUNDETI SI LA INTREBAREA cealalta: ma poate afecta pe mine cumva daca le inchide apa de la mine? adica sa ma poata ei da in judecata?
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
Adriantot, moderator
1. Doamna, acolo unde se va pune un robinet NU este proprietatea dvs., asa ca nu va temeti de nimic. Pentru a se umbla pe acel spatiu comun, nu trebuie sa se sparga nimic, trebuie prevazuta o mica usita din plastic (sunt o multime de modele in comert), iar dvs., chiar aveti datoria sa permiteti accesul la acest spatiu comun.
2. Nu inteleg de ce tot amestecati administratorul in toata povestea aceasta. Sunt alte persoane din conducerea as. prop. care trebuie sa gestioneze aceasta situatie, adica sa-i actioneze in justitie pe rau-platnici.
3. Dvs. si ceilalti vecini ce atitudine aveti de cei care va sfideaza - nu ca ar fi bine imbracati, ci asa ca intre vecini, puteti dicuta cu dansii, sau va ignora de-a dreptul? Si atunci nu trebuie deferiti justitiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma obliga sa ma debransez - apa calda am-draci am-draci Buna ziua am o problema in bloc si nu stiu cat de legal este ceea ce mi se cere. Blocul nostru nu a avut apa calda cand m-am mutat, intre timp s-au rezolvat ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament AltaMihaela AltaMihaela Buna seara, Stau la etajul 1 intr-un bloc de 10 etaje. Am avut in apartament o baie de serviciu pe care am transformat-o in dresing. Administratorul spune ... (vezi toată discuția)
Oprire apa DoruTudor DoruTudor Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)