avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Angajare cu PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Angajare cu PFA

Buna ziua,

as vrea sa va intreb daca este posibil (legal ?) ca o firma (multinationala) sa angajeze o persoana cu contract de munca si in acelasi timp sa ii solicite sa-si infiinteze un PFA, pentru parte din contravaloarea muncii prestate.
Nu inteleg de ce nu se merge numai pe contract individual de munca, are mai mult de castagat angajatorul respectiv?
Am observat ca este o practica tot mai extinsa,acest lucru prezintadezavantaje pentru angajat, sau nu?
Va multumesc mult pentru raspuns.

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:16, 23 Februarie 2012
Da. Se practica asa pentru ca are de castigat angajatorul platind mai putine impozite pe munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat + pfa la aceeasi societate bektas.sahin bektas.sahin Daca sunt angajat cu contract de munca de 8 ore/zi, si sunt si PFA, pot face contract cu firma pentru aceleasi servicii prestate? Adica pot castiga de la ... (vezi toată discuția)
Infiintare gewerbe anmelldung in germania(pfa) victorn victorn am o intrebare in legatura cu un pfa infiintat acum 2 luni in germania....si anume ....am ajuns in germania prin ,,cineva,,care mi-a gasit un loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Ce taxe si impozite trebuie platite de un pfa sau af? shimmy shimmy Buna ziua, Sunt studenta la Masterat in cadrul Universitatii de Arta si Design.Am obtinut diploma de grafician, graphic-design, in urma absolvirii studiilor ... (vezi toată discuția)