avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Temeiul legal al suspendarii executarii unui act ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Temeiul legal al suspendarii executarii unui act administrativ si taxa judiciara de timbru

daca se poate as dori sa stiu, temeiul legal pentru o suspendare provizorie a executarii unui act administrativ, pana la solutionarea pe fond a cauzei in care am solicitat anularea in parte a respectivului act (decizie de impunere).
este cel din legea 554? adica art14 si 15? sau cel din codul de procedura civila, de la art. 403?
va rog frumos.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:34, 24 Februarie 2012
Interventie moderator

Am rugamintea sa nu mai deschideti alte discutii in forum in legatura cu aceeasi problema, incalcati pct. 3.3 din regulamentul de postare. Daca aveti noi intrebari, continuati discutiile incepute. Multumesc!

La intrebarea dvs. raspunsul nu poate fi altul decat art. 14 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.

Gabriela Pintea

ana^maria a scris:
as mai avea o nelamurire: care este cuantumul taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar pentru o actiune in contencios administrativ de anulare a deciziei ANAF-DGFP de impunere , daca suma pe care o contestam este de 22.667?
si in acest caz, pentru cererea de suspendare pana la solutionarea in fond a cauzei, cum se timbreaza?

eugen82 a raspuns:
nu are importanta suma, pt.anulare act administrativ taxa este aceeasi - 4 lei, daca nu s-a modificat, pt.suspendare nu cred ca se timbreaza, dar oricum ar fi taxele sint f.mici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrarea unui functionar public mikka35 mikka35 Va rog sa-mi spuneti daca un functionar public este reintegrat prin hotarare judecatoreasca, recursul suspenda sau nu executarea hotararii? Precizez ca prima ... (vezi toată discuția)
Ordonanþã preºedinþialã romeoiasi romeoiasi Am depus la data de 20 decembrie cerere de ordonanta presedentiala in baza articolului 403 cod procedura civila. Am depus aceasta deoarece instanta de fond ... (vezi toată discuția)
Cale de atac arinaioana arinaioana Buna ziua, Am inaintat judecatoriei o ordonanta presedintiala. Nu am primit nici o citatie sa stiu data, ora si sala unde va avea loc judecarea cauzei. Mi-a ... (vezi toată discuția)