avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita viata-daune morale caz deces si victima
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita viata-daune morale caz deces si victima

am suferit un accident de masina, sotul a murit pe loc, eu foarte grav ranita mi-am revenit complet dupa, cu imbunatatirile de rigoare. polita de viata pe care o aveam era una simpla asirom. a trecut 1an si 5 luni, dosarul a fost in lucru 1 an, si acum imi dau o suma derizorie ca si rascumparare. vreau sa stiu daca pot obtine daune morale de "bun simt" deschizand proces cu ei? Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
LidiaTanase, utilizator
Cel mai recent răspuns: LidiaTanase , utilizator 15:28, 24 Februarie 2012
Apelati la un avocat pentru ca este necesara citirea cu atentie a contractului de asigurare. Fara a sti ce clauze sunt continute in contract nu putem decat sa facem presupuneri.
Daunele morale nu sunt posibile in cazul politei de asigurare de viata.Exista suma asigurata in caz de deces si clauzele medicale,in situatia in care ati optat pentru acestea.
Inteleg ca va referiti strict la asigurarea dumneavoastra.Valoarea de rascumparare este suma de bani pe care contractantul(persoana care a incheiat asigurarea) o primeste atunci cand renunta la contract inainte ca acesta sa ajunga la maturitate(la final).
Nu ati scris despre cauzele care au determinat accidentul.Puteti solicita daune morale persoanei responsabile de accident(daca vinovata este o terta persoana).
Depinde ce fel de polita de viata ati avut, ce riscuri acoperite.Analizati conditiile contractuale impreuna cu un avocat.
Multumesc pentru raspuns. Consultantul in asigurari, a spus ca polita cuprinde doar asigurare de deces, cu toate acestea, in urma dosarului depus cu traumele avute, au calculat o valoarea de rascumparare... initial mai mare, dupa o reanaliza.... aproape au injumatatit suma.
Interventiile de care am avut nevoie au fost in valoare de aprox 15.000 eur. A fost accident de masiana. Soferul care a intrat in noi, a decedat si el la cateva minute de la impact.
O sa fie RCA-ul cel care va plati despagubirile, Cu greu au finalizat cei de la parchet dosarul de la accident. SI aici am o mare problema cu cei de la RCA, amana tot, si invoca tot felul de scuze.
Acum m-am hotarat sa intentez actiune in justitie, si cu ei si cu asirom. Vreau un avocat specializat pe astfel de situatii. sa aiba o conduita si un profesinalism admirabil :) Inca il caut.

Polita de viata a sotului, a fost benficiara mama lui. acolo eu nu cred ca am vre-un drept. Ea in schimb, vrea tot, ca doar a fost fiul ei, si ea se vede cea care mosteneste toate despagubilrile.

Vreau sa stiu ce pot face, si cat de multe se pot face intr-o astfel de situatie.
Daca beneficiarul sumei asigurate in caz de deces a fost desemnata soacra dv.nu aveti ce sa faceti cu privire la suma pe care a primit-o.Totusi,puteti pretinde banii care au fost platiti pentru asigurare.In X ani sotul a platit pentru a avea acoperire pe polita Y bani.Asupra acelor bani puteti avea pretentii.
Asa cum v-am spus,daunele morale nu sunt cuprinse in asigurarea de viata,nu exista asa ceva.
Cat priveste asigurarea pe care o detineti,vreti sa renuntati la ea sau de ce aduceti in discutie valoarea de rascumparare?
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
floare _de_ colt, utilizator

Alte discuții în legătură

Despagubiri rca ???!!!!!! elena0303 elena0303 Buna ziua, Sotul meu, in varsta de 48 ani a decedat in urma unui accident rutier pe data de 29.08.2011, accident provocat de un autovehicol Ford ... (vezi toată discuția)
Accident rutier andreeey4ever andreeey4ever buna seara!va rog sa ma lamuriti si pe mine unde pot sa cer despagubiri in cazul in care un membru al familiei a murit intr-un accident rutier in timp ce venea ... (vezi toată discuția)
Daune morale pentru autoturism avariat, vinovat fara rca si sub influenta alcoolului elena carstea elena carstea buna ziua, va rog sa ma indrumati cu aceasta situatie; dupa cum v-am spus am avut autoturismul avariat in parcare, autor fara rca, sub influenta alcoolului, ... (vezi toată discuția)