avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de fiducie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de fiducie

Potrivit art.776,
(2) Pot avea calitatea de fiduciari în acest contract numai instituţiile de credit, societăţile de investiţii şi de administrare a investiţiilor, societăţile de servicii de investiţii financiare, societăţile de asigurare şi de reasigurare legal înfiinţate.
(3) De asemenea, pot avea calitatea de fiduciari notarii publici şi avocaţii, indiferent de forma de exercitare a profesiei.
Intrebare: Fiduciarii pot fi si pesoane straine, în contractele de fiducie incheiate potrivit Codului civil roman?
Cel mai recent răspuns: gouthough , utilizator 20:53, 27 Februarie 2012
eu nu cred pentru ca reglementarile codului civil se aplica doar in tara, nu si afara dar o persoana straina poate incheia un contract de fiducui cu o pers. f sau j romana
teoretic, membrii fiduciei pot fi si persoane de lata nationalitate, prin urmare pot alege legea care li se aplica in ceea ce priveste relatiile dintre ei. Ceea ce nu este interzis expres este permis: bunul fiduciar este un imobil din Romania, fiduciarul este de nationalitate britanica iar beneficiarul francez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care ar fi avantajele fiduciei? Borsec Borsec buna ziua! vreau sa va rog dc imi puteti explica ceva in legatura cu fiducia. am gasit urmatoarea fraza: \"Marele avantaj pe care il aduce aceasta institutie ... (vezi toată discuția)
Imputernicire m16ari m16ari Buna ziua,ma confrunt cu o situatie doar la noi intalnita ,cred. Am o imputernicire de la fostul sot (care s-a stabilit in strainatate),in care se mentioneaza ... (vezi toată discuția)
De ce cred eu ca fiducia nu poate fi un instrument veritabil prin care debitorul sa isi ascunda bunurile de creditori ContSters214341 ContSters214341 Pentru ca s-a afirmat faptul ca fiducia poate reprezenta un instrument prin care debitorul isi poate ascunde bunurile de creditori, m-am gandit sa aduc cateva ... (vezi toată discuția)