avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... GARANTIE DE BUNA EXECUTIE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

GARANTIE DE BUNA EXECUTIE

Buna.Anul trecut mi s-a retinut o garantie de buna executie, pentru executarea unor lucrari.Ma intereseaza pe baza a ce mi se va elibera suma din banca, daca termenul de garantie a expirat.Va multumesc mult
Este vorba despre un contract de prestari servicii constructii, cu o institutie publica.Suma respectiva a fost retinuta din valoarea contractuala, si din cate stiu eu se recupereaza dupa un an.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Noiembrie 2008
maribog, utilizator
Cel mai recent răspuns: clas , utilizator 10:34, 2 Septembrie 2011
Intr-adevar, am uitat sa mentionez si adresa.
Va rog sa-mi spuneti daca perioada garantiei de buna executie pentru realizarea unei cladiri (administrative), inclusiv instalatiile eferente este stipulata prin lege. Ma refer la perioada maxima care poate fi acordata prin contract si pentru care se retine garantie pana la rceptia finala. Este normal ca o firma sa acorde 50 ani pentru o astfel de lucrare doar ca sa castige o licitatie ca care punctajul acordat pentru aceasta durata era foarte mare? Autoritatea contractanta sau Consiliul se Solutionare a Contestatiilor poate invalida aceasta durata?
Din cate cunosc si am vazut se poarta astfel de pratici care chiar legale, sunt departe de bunul simt si realitate pana la urma. Nu cunosc despre o interzicere in lege a perioadei de garantie.
Data post: LUNI, 5 IULIE 2010
Va rog sa-mi spuneti daca perioada garantiei de buna executie pentru realizarea unei reabilitari a unei cladiri (administrative), inclusiv instalatiile eferente este stipulata prin lege. Ma refer la perioada maxima care poate fi acordata prin contract si pentru care se retine garantie pana la rceptia finala. Este normal ca o firma sa acorde 60 ani pentru o astfel de lucrare doar ca sa castige o licitatie ca care punctajul acordat pentru aceasta durata era foarte mare? Autoritatea contractanta sau Consiliul se Solutionare a Contestatiilor poate invalida aceasta durata?
buna ziua,
ma puteti ajuta, va rog, unde este specificat faptul ca in cazul achitiilor publice garantia de buna executie trebuie virata intr-un cont de garantie si nu retinuta de beneficiar si eliberata conform clauzelor contractuale? va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! se poate efectua receptia finala a lucrarilor executate ... DuVal277 DuVal277 Buna ziua! Se poate efectua receptia finala a lucrarilor executate dupa expirarea duratei de valabilitate a unui contract subsecvent de executie lucrari, ... (vezi toată discuția)
Contract subsecvent BNK BNK Buna ziua . Am un acord cadru de asfaltare de xxx lei si o garantie a lucrarii de 144 luni. Durata garantiei de buna executie a unui contract subsecvent ( ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent!!!valoare garantie de buna executie sasha d sasha d Pentru un contract de lucrari, incheiat in 2008 si la care am incheiat acum pv de receptie finala, cum determinam valoarea garantiei de buna executie care ... (vezi toată discuția)