avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la notar

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu cateva explicatii? Eu si sotul meu dorim sa divortam si avem o fetita de 3 ani care va ramane in grija mea. Am inteles ca acum acest lucru se poate face la notar sau la starea civila. Daca alegem sa mergem la notar, trebuie sa mergem in localitatea unde avem buletinele? Noi locuim in Bucuresti, eu am buletin de bucuresti, si el are in mangalia. Care este procedura care stabileste suma ce o va da copilului lunar?Am inteles ca va trebui sa dea 25% din veniturile nete, dar cum va fi el conditionat sa mi-i plateasca, avand in vedere ca nu are o hotarare judecatoreasca.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:33, 24 Februarie 2012
Trebuie sa cadeti de acord asupra tuturor aspectelor legate de divort si copil, inclusiv asupra sumei pe care o va datora tatal cu titlu de pensie de intretinere. Toate aceste aspecte se vor mentiona in inchieierea notariala pe care o va redacta notarul. Acest document va fi semnat de ambele parti, precum si de catre notar si el va produce efecte juridice cu privire la toate aspectele invederate acolo.
Va puteti adresa fie unui notar public de la locul incheierii casatoriei, fie de la ultima locuinta comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor! Alex2yo4u Alex2yo4u Bună ziua!!! Eu împreună cu soția și fetița noastră locuim in Bucuresti la părinți mei care stau la curte unde ne-am facut si noi propria casă! Dupa ... (vezi toată discuția)
Divort sorinel11 sorinel11 Buna ziua.Cat costa un divort la tribunal de comun acord si in cat timp se rezolva? (vezi toată discuția)
Divort Dragne76 Dragne76 Bună ziua, Doresc să divorțez și aș dori să știu dacă am un copil minor,pot merge la un birou notarial pt desfacerea căsătoriei sau în instanta. ... (vezi toată discuția)