Bună ziua,
Doresc să divorțez și aș dori să știu dacă am un copil minor,pot merge la un birou notarial pt desfacerea căsătoriei sau în instanta. Și dacă merg în instanta trebuie să am obligatoriu un avocat?
Multumesc
Nu este obligatoriu sa aveți avocat la instanta.
Puteți uza doar de dreptul ca avocatul sa va facă redactarea acțiunii bine și apoi va mai poate ajuta și instanta.
Dacă depuneți ceva greșit va veți chinui teribil și e posibil sa pierdeți și banii dați pe taxa.
La notar nu va trebuie avocat dar dacă soțul nu vine pierdeți și mai multi bani.
Puteti divorta si lanotariat conform art.375(2)NCC, si in cazul in care exista copii minori nascuti din casatorie , din afara castoriei sau adoptati, daca sotii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care sa il poarte dupa divort,exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti,stabilirea locuintei copiilor dupa divort,modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copii, precum si stabilirea contributiei parintilor la crestere,educare,invatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Divort cu copil minor!!!
JAKY
eu si sotia mea am hotarat de comun acord sa divortam din motive de neintelegere ca intre sot si sotie relatia noastra a devenit doar o prietenie dragoste nu ... (vezi toată discuția)