avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de crestere a copilului

sotia mea actualmente se afla in concediu pentru crestera copilului si la sfarsitul lui iunie 2012 termina cei 2 ani de cand este in concediu,dar tin sa mentionez ca acum este insarcinata in 13 saptamani,ar urma sa nasca cam in septembrie 2012.Ceea ce vreau sa stiu este,daca mai are dreptul dupa ce naste la o noua indemnizatie pentru urmatorii 2 ani(mentionez ca are 600lei/luna)i Perioada iunie-septembrie trebuie sa lucreze iar ca sa poata primi din nou indemnizatia,sau poate intra in concediu prenatal?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 24 Februarie 2012
In conformitate cu prevederile OUg.111/2010, la data implinirii varstei de 2 ani, a primului copil,doamna se poate prezenta la serviciu, sau poate intra in concediu de maternitate pentru cele 126 de zile,la implinirea celor 43 de zile de la nastere, doamna poate solicita ICC pentru cel de al doilea copil nascut;
Perioada concedilui medical ( maternitate, risc maternal) constituie perioada asimilata stagiului si va da posibilitatea sa solicitati ICC pentru al doilea copil.
Sanatate !!!
Dupa terminarea primului CCC va revenie la munca si apoi poate intra in concediul de maternitate si apoi in CCC pentru cel de-al doilea copil ..

Conditiile pentru intrarea in CCC pentru cel de-al doilea copil sunt urmatoarele :
- în ultimul an anterior datei naşterii copilului, sa aveti realizate timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit
- in calcul celor 12 kuni va intra si perioada in care a beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului
- o luna de zile tatal copilului va trebui sa intre in CCC, n caz contrar durata si indemnizatia se diminueaza cu o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea dintr-un concediu de maternitate in altul oana_coco13 oana_coco13 sunt in concediu de maternitate si imi expira pe 13 sept, pe 26 sept trebuie sa nasc alt bebe, as putea intra dintr-un concediu in altul? multumesc (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate dupa somaj xlayoana xlayoana Buna ziua! Sunt insarcinata in 6 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj de 5 luni . Aceasta se va intrerupe pe 13 iunie , tot atunci e preconizata si ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie ccc simonaoti simonaoti Buna ziua, mam angajat in 27 septembrie 2011 in 7 iunie am nascut ,la 37 de saptamani la alea 12 luni pt indemnizatie se pune si concediu prenatal si posnatal ... (vezi toată discuția)