avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stampila falsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stampila falsa

Aveti idee daca pe baza unor copii se pot face stampile? Ce legi incalca cineva care uzeaza o stampila falsa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:24, 7 Martie 2012
I-am dat mai demult prin e mail administratorului CIF-ul scanat. Eu stiu ca daca nu e originalul actului atunci e un fals.
Cu siguranta vor face stampila falsa.
Ce inseamna fals, doamna Yno? Pai asta, situatia in care nu ai dreptul sa detii si sa folosesti o stampila insa o faci.
Copia dupa un document nu este niciodata un fals. Firma care face stamplila va solicita copie dupa CIF pe care o pastreaza ea.
M-am exprimat eronat. Am vrut sa spun ca fabricarea unei stampile pe baza unor documente ce nu sunt originale si asupra carora se pot face simplu modificari e fals.
Dupa mine. Pai asa, oricine in Romania poate face stampile folosind un CUI pe care sa schimbe la copie date importante sau simplu folosindu-se de copii care au fost la indemina lor. Cum mai stii care e fals si care adevarat?
Copia e copie, originalul ar trebui solicitat pentru confruntare cu copia care ramine la ei. Dar cum s-a spus aici, e mai putin important ca au facut (banuiesc) stampila fara drept cit ce vor stampila cu ea. Ce se poate face in situatia in care vor folosi fara drept stampila facuta dupa copie?
Mie mi se pare foarte grav. Oricine atunci poate face stampile si face diverse nazbitii cu ele? Sa angajeze firmele in cine stie ce contracte, sa ia imprumuturi la banci, sa faca multe.
Nu credeti?
Stampilele nu au o asa mare putere stimate domn, puterea adevarata o are semnatura. Numai la noi am mai vazut fobia asta dupa stampile, cu zecile si sutele de stampile pe orice document, oricat de neimportant este
Bun si daca semnatura e importanta, atunci cum se dovedeste ca o persoana neautorizata a semnat?
In alte tari exista si gentleman agreement, la noi poate stampilele sa mai opreasca hotia.

Alte discuții în legătură

Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)
Legalitatea semnaturii pe documente ale societatii curier curier imi cer scuze pentru termenii folositi (ca nespecialist). este vorba de anumite documente semnate in cadrul unui srl (contracte, corespondenta, chiar si ... (vezi toată discuția)
Tabelul cu cotele de intretinere se semneaza si de presedintele asociatiei ? Lidia2012 Lidia2012 In mod repetat, tabelul cu cotele de intretinere pe apartamente afisat, apare semnat NUMAI de administrator si de cenzor. Lipseste semnatura Presedintelui ... (vezi toată discuția)