avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stampila falsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stampila falsa

Aveti idee daca pe baza unor copii se pot face stampile? Ce legi incalca cineva care uzeaza o stampila falsa?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 12:24, 7 Martie 2012

daca maine cineva vrea sa emita facturi pe firma mea si are toate datele de la ORC sau FINANTE si o stampila oarecare - falsa cine credeti ca raspunde ?


Facturile nu trebuie stampilate si nici macar semnate pentru a fi valabile. Putem vorbi de fals si uz de fals pentru factura dar nu pentru stampila.

Repet, nu exista prevedere legala in vigoare care sa spuna ca este necesara stampila. Exceptie face avocatura si notariatul + actele secrete.

Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
si in cazul semnarii/stampilarii a unor contracte?
Contractele trebuie semnate dar nu trebuie si stampilate. Asta este o traditie comunista impamântenită in sistemul birocratic.

Atunci cand stampilele vor fi interzise birocratia va suferi o mare infrangere, dar din pacate ziua accea nu se vede prea curand
Cred ca nu m-am facut inteles. Ok, am priceput, aveti ceva impotriva stampilelor, am inteles cu totii de aici. Va intrebam ce se intampla in cazul in care se semneaza si se stampileaza de catre o persoana neautorizata, folosind o stampila falsa?
Costica33 a scris:

ce se intampla in cazul in care se semneaza si se stampileaza de catre o persoana neautorizata, folosind o stampila falsa?

Cred ca deja se incurca termenii...daca va referiti la administrator de imobil ,acesta detine obligatia sa detina atestat,eliberat in conditiile legii de catre serviciul specializat din cadrul autoritatii publice locale
Tot privitor la administrator de imobil,este bine de cunoscut ca in temeiul deciziei nr 3 din 02.12.2002 privind recursul in interesul legii declarat de procurorul general la parchetului de pe langa ICCJ,
administratorul asociatiei de locatari sau proprietari are calitatea de functionar

cu toate sanctiunile ce decurg in cazul incalcarii normelor care guverneaza activitatea asociatiilor de locatari/proprietari

Alte discuții în legătură

Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)
Legalitatea semnaturii pe documente ale societatii curier curier imi cer scuze pentru termenii folositi (ca nespecialist). este vorba de anumite documente semnate in cadrul unui srl (contracte, corespondenta, chiar si ... (vezi toată discuția)
Tabelul cu cotele de intretinere se semneaza si de presedintele asociatiei ? Lidia2012 Lidia2012 In mod repetat, tabelul cu cotele de intretinere pe apartamente afisat, apare semnat NUMAI de administrator si de cenzor. Lipseste semnatura Presedintelui ... (vezi toată discuția)