avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mutare actiune sau deschidere la alta instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mutare actiune sau deschidere la alta instanta

Buna ziua,
Am o actiune in curs la o instanta A pentru un drept de munca.
1.In situatia in care imi va fi respinsa ce pot face in continuare:
-solicit rejudecarea la aceeasi instanta A?
-odata cu rejudecarea pot solicita reaudierea martorilor? pot aduce si alte probe?
2.Am fosti colegi de serviciu care doresc sa obtina acelasi drept ca mine, putem deschide o actiune comuna la instanta B unde locuiesc acestia? (ei locuiesc toti intr-o alta localitate B, acolo unde de altfel era si locul nostru comun de munca). Mentionez ca eu m-am mutat din acea localitate.
3. Actiunea mea poate fi rejudecata de instanta B din alta localitate si, in acelasi timp, sa se alature ca reclamanti si fostii mei colegi? Cum trebuie sa procedez in acest caz? Solicit in scris instantei A rejudecarea, mutarea la alta instanta si alaturarea colegilor, dupa ce aceasta prima instanta A emite sentinta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: EugeniaG , utilizator 12:47, 11 Martie 2012
Daca sentinta va nemultumeste puteti face recurs, rejudecarea se face doar daca exista vicii de procedura grave. Sentintele instantei au autoritatea lucrului judecat
In situatia respingerii actiunii aveti posibilitatea exercitarii cai de atac prevazute de lege impotriva hotararii pronuntate.

Nu se poate deschide o noua actiune - cu acelasi obiect, întemeiata pe aceeaşi cauza şi între aceleaşi parţi - , intrucat intervine puterea lucrului judecat ..
Multumesc pentru raspunsuri.
Daca fostii colegi deschid actiune pentru acest drept de munca la alta instanta -ei locuind in alt oras-, in viitor, eu ma pot alatur lor, in situatia in care nu voi obtine o sentinta favorabila (acum sau la recurs)?
Asa cum v-am mai spus nu se poate sa va mai judecati inca o data daca v-ati mai judecat...
Daca ati introdus deja actiune la instanta A, atunci nu va mai puteti "alatura" colegilor la instanta B (nici acum, nici mai tarziu).
Daca la instanta A pierdeti procesul din "lipsa dvs. de efort" in a propune probe (martorii pe care ziceti ca vreti sa ii aduceti la o ipotetica rejudecare), atunci sunt foarte slabe sanse sa mai puteti "utiliza" aceste probe in recurs, rejudecare etc.

O sansa infima sa va alegeti alta instanta aveti daca (1) actiunea pe care o aveti poate fi "retrasa" fara consecinte prea grave si daca (2) se poate reintroduce la instanta B, de la sediul angajatorului. Ca sa analizam asta, trebuie sa ne dati detalii despre pretentiile dvs.

p.s. Un proces prost inceput nu prea se mai poate drege pe parcurs.

Alte discuții în legătură

Dosar de munci - rejudecare suciu_diana suciu_diana Buna seara, poate aceasta intrebare era mai potrivit sa o adresez pe forumul avocatilor, dar incerc si aici. Sper sa poate sa imi furnizeze cineva o ... (vezi toată discuția)
Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? ... Narcisa_ Narcisa_ Daca partea recurenta va castiga recursul, ce se va intâmpla? Instanta de recurs ca retrimite spre rejudecare instanței inferioare? Recurenta a ... (vezi toată discuția)
Martor ContSters206369 ContSters206369 buna --- revin cu o intrebare ---- daca pot sa solicit instantei sa fie citat ca martor in proces . un vecin de parcela . care a vandut o sup de teren ... (vezi toată discuția)