am contactat un avocat in urma cu 4 luni pentru a ma reprezenta intr-o actiune iesire din indiviziune.acesta mi-a spus ca trebuie simultan sa introduca si partajul,cerindu-mi din start o suma de bani.Am platit suma de bani procesul fiind pe rol,dar la o consultatie a dosarului am observat ca nu are decit o chitanta de inceperea actiunii.SUMA fiind mult mai mica decit cea ce i-am dat eu.Acum imi cere din nou o suma de bani motivind ca trebuie sa achite ceva.Mentionez ca nu am primit chitanta pentru banii dati anterior. Intrebarea mea este:
1)Cum pot sa imi recuperez banii in cazul in care voi apela la serviciile unui alt avocat
2)daca este corect modul in care a actionat avocatul
3)carui for trebuie sa ma adresez in cazul unui refuz de a-mi returna suma data
Nu reiese clar din relatarea dumneavoastră, ce anume ar fi reprezentat acea sumă pe care a pretins-o avocatul.
În principiu, dumneavoastră sunteţi dator cu onorariul conform contractului de asistenţă juridică, la plata căruia sunteţi îndreptăţit să primiţi chitanţă, şi cu sumele reprezentând cheltuieli.
Probabil că vă referiţi la taxa de timbru judiciar. Aceasta se plăteşte de către dumneavoastră sau de către avocat şi se depune la dosar. Avocatul are datoria să prezinte clientului, în fotocopie, dovada cheltuielilor efectuate.
Solicitaţi explicaţii, dar politicos, pentru că nu este sigur că avocatul se află în culpă, este posibil ca instanţa să fi dispus completarea taxei de timbru, ceea ce se vede din încheieri.
Suma pe care am dat-o avocatului este in valoare de 300ron dar eu am solicitat doar scoaterea din indiviziune nu si partajul lucrurilor.
Fac precizarea ca la dosar nu este decat o chitanta de taxa de ttimbru judiciar in valoare de 500ron ,iar acum in loc sa depuna toti banii care i-am dat reprezentand onorariul lui + celelalte taxe i-mi mai cere inca 2300ron spunand ca ii mai trebuie pentru achitarea altor taxe care nici nu exista.
Mentionez ca la inceperea procesului suma este de 3000ron iar de la inceput i-am spus ca nu doresc decat scoaterea din indiviziune si ca partajul lucrurilor nu ma intereseaza ,acesta am sa-l fac ulterior daca i-mi mai ajung bani.
I-am spus ca nu mai doresc sa continui cu el si sa-mi prezinte chitantele si doresc sa-l schimb ,auzind aceasta a inceput sa spuna ca el doreste sa continue procesul dar nu-mi arata chitantele,iar acum la infatisare pentru ca nu a depus banii la dosar judecatoarea a amanat procesul spunandu-i sa depuna toate taxele resperctive.
Intrebarile mele sunt:
1.Daca nu a depus taxele la dosar atunci cum ia permis judecatoarea sa continue procesul?
2 In cazul ca nu doreste sa-mi arate chitantele si sa-mi taie alte chitante pentru alti bani carui organ superior lui sa ma adresez?
3.As dori sa-mi spuneti daca scoaterea din in diviziune are legatura cu partajul de bunuri si daca este obligatoriu sa se faca inainte partajul si apoi scoaterea din indiviziune?
4.Ce poate pati un avocat in cazul in care se dovedeste ca a incercat sa ascunda valoarae pe care i-am dat-o fara a-mi da chitante fiscale pe banii care ia primit de la mine?
Vă rog să specificaţi la ce fel de ieşire din indiviziune vă referiţi: succesorală, în urma divorţului ?
Oricum, ieşirea din indiviziune presupune efectuarea partajului.
În ce priveşte conduita avocatului, rămâne valabil ceea ce am scris mai sus: el trebuie să justifice cu înscrisuri orice sumă de bani preluată de la client.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Proces de partaj
dodorel62
Am un proces de partaj bunuri si casa si am angajat un avocat caruia i-am dat suma de 3000ron ,dar acesta nu mi-a dat nici un fel de chitanta si la ultimul ... (vezi toată discuția)