Buna! Sunt noua pe forum si daca nu am postat unde trebuia, rog moderatorii sa mute subiectul meu acolo unde cred dansii ca s-ar incadra.
Off... povestea mea este foarte lunga si o sa incerc sa o scurtez atat cat pot.
Lucrez la aceasta societate de 12 ani, fiind si primul meu loc de munca. Am inceput ca secretara si pe parcurs am invatat contabilitate deoarece lucram in firma doar eu si o doamna contabil care m-a invatat foarte multe. Societatea este cu capital strain... mai precis am 2 sefi: un italian si un libanez. Italianul vine in Romania rar... sa zic o data la 2-3 luni. Libanezul locuieste in Romania si este seful nostru direct. Firma s-a dezvoltat foarte mult in acesti 12 ani. Acum eu lucrez pe post de director vanzari (deoarece nu am calificare pt contabil) dar tin contabilitatea si ma ocup si de clientii mari... sunt un fel de mana dreapta a directorului desi... nu prea sunt! In fine, seful meu s-a hotarat sa plece din firma in urma unor divergente cu italianul. Ei normal sunt asociati dar nu si in acte. In acte apare doar firma italianului (se pare ca a fost mai destept!) dar l-a asigurat ca-i va plati partea ce i se cuvine. Asta bineinteles ca nu crede... este f.stresat... nu prea cunosc motivele reale pentru ca nu ni le spune! El ne spune cu totul alta poveste, sunt sigura de asta.
Problema mea acum: seful m-a pus sa ma bag pe sub pielea italianului ca sa vada ce gandeste si ce are de gand. Am ezitat la inceput dar pana la urma am acceptat.(greseala enorma!!!!) Surpriza a fost ca italianul nu l-a vorbit deloc de rau ci doar a spus ca se va ocupa el de tot de acum inainte, ca va veni mai des si ca desi nu mai fac afaceri impreuna vor ramane prieteni....blablabla. Eu am sters email-urile pe care i le-am trimis deoarece asa obisnuiesc, sa nu le pastrez. Seful s-a crizat ca de ce nu i le-am trimis sa le vada si de aici a inceput calvarul. Ma suspecteaza ca cine stie ce i-am spus aluia despre el si nu ma crede. Nu inteleg de ce avand in vedere ca lucrez de atata timp aici si i-am fost fidela... am ramas aici desi am avut nenumarate oferte.. si cate si mai cate. Ideea e ca eu cred ca el nu a fost tocmai cinstit pentru ca altfel nu inteleg de ce se agita atat. Daca a hotarat ca pleaca sa plece si gata! Sotul meu mi-a sugerat ca eu l-as avea practic la mana cu ceva, el stie asta dar eu nu-mi dau seama.
Mi-e foarte frica sa nu raman fara servici deoarece am credite... am si un bebe acasa (a-propos eu sunt in CIC dar vin la servici pt ca nu au gasit om sa ma inlocuiasca si am preferat sa castig niste bani in plus)... Credeti ca ar fi putut face ceva nereguli in acte?
Ce as putea face in situatia de fata? Daca mi s-ar face o nedreptate, cum as putea sa ripostez? Sau poate n-am fost destul de clara... pentru ca am incercat sa scurtez fiind multe de spus...
In orice caz am ajuns si eu sa fiu stresata pentru ca situatia nu e tocmai placuta in birou. Vorbeste cu colegele mele dar cu mine nu, le-a si spus ca el crede ca sunt impotriva lui... Oare ar fi o solutie sa vorbesc cu italianul si sa dau totul pe fata? Chiar n-am vrut sa ma bag in asta, n-am avut nici un interes ascuns... Imi pare nespus de rau ca m-am bagat dar acum nu mai pot da timpul inapoi.
Va multumesc mult pentru atentia acordata si astept sfaturile voastre!
Mai intai ca nu va poate concedia pentru ca sunteti in concediu de crestere copil. Cel mult va poate cere sa nu mai veniti la locul de munca pana la data cand copilul implineste 2 ani.
Un alt aspect il constituie faptul ca realizati venituri la negru pe perioada cat beneficiati de CIC asa ca si el va are la mana cu ceva si este important faptul de a nu fi semnat nimic in aceasta perioada. Sper ca actele intocmite sa fie semnate la intocmit sau avizate de alta persoana decat dvs.
Fiind persoana care se ocupa de contabilitatea societati ar trebui sa stiti daca este ceva in neregula in acte.
Cel mai bine ar fi sa steptati sa faca urmatorul pas si abia apoi sa luati atitutine.