avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeziune la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeziune la asociatia de proprietari

1. Pentru a deveni membru al ASP, in afara de scrisoarea de adeziune este necesara vreo copie a actului de proprietate asupra imobilului detinut?

2. Se poate da scrisoarea de adeziune chiar in cadrul AG?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:42, 18 Aprilie 2012
Prin acordul a 50+1% a proprietarilor sa constituit as. de proprietari, care are drept scop principal gospodarirea proprietatii comune a intregului condominiu. Deci ceilalti 49% care nu au aderat in scris la asociatie se vor supune hotararilor majoritatii, fie ca le convine sau nu. Apartamentele lor fac parte din asociatie prin simplul fapt ca au parti comune(coloane de apa,scurgeri, subsol tehnic,lift etc.etc.) si acestea nu se pot individualiza pe fiecare in parte decat prin cota parte ce o detine fiecare in functie de marimea apartamentului. Cererea de aderare de care se face vorbire mai sus nu are alt scop decat de a da dreptul proprietarului sa participe la viata asociatiei,de a alege si a fi ales in structurile de conducere,de a propune amendamente, de a vota cu drepturi depline in adunarile generale hotararile luate.
In concluzie, apartamentul oricum facand parte din asociatie cererea se depune la presedinte fara alte formalitati pentru a vi se recunoaste drepturile deplin. Tot-odata depuneti si actele de proprietate in copie daca nu ati facut-o deja si cereti nr de inregistrare.
elga50 a scris:

@adriantot....50% + 1, nu 2/3, daca mi-aduc bine aminte!

Aveti dreptate. Asa este, 50%+1.
Avand in vedere discutia ce privea o modificarea ..., mi-a fugit gandul imediat la art. 8(1) din legea 230/2007, care prevede ca "Pentru modificarea sau completarea statutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel putin 2/3 din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari".
Dar explicatia ce am dat-o ramane la fel de valabila si anume ca un proprietar de apartament poate deveni membru al asociatiei de proprietari printr-o simpla adeziune fara a fi nevoie de a trece prin instanta.
Art.8 din L230/2007 se gaseste la Capitolul II, Infiintarea si inregistrarea asociatiilor de proprietari.
Noi suntem deja la stadiul de dupa acordarea personalitatii juridice AsP.

Relevant acum este art.7 din lege, care defineste extrem de clar conditiile in care un proprietar poate adera la AsP existent:
"Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati."

Realitatea este ca miza o reprezinta banii, iar o mana de baieti care doar se cred destepti, vor sa se foloseasca de banii celor pe care vor sa-i tina in afara AsP, hotararile AG fiind opozabile atat membrilor, cat si nemembrilor AsP.

Statutul este cladit pe lege, dar nu e mai presus de prevederile acesteia.
Nu stiu daca ar fi vorba de o miza si aceasta sa fie banii nemembrilor asociatiei, mai degraba cred ca este un fel de lectura ciudata si fara discernamant a legii sau o interpretare comunistoida a textului legii.
Mie imi este clar ca fiind comportamentul unor oameni care au pus mana pe o bucatica de sefie si o ridica pe culmile ridicolului, de altfel ipostaza de asteptat intr-o tara in care idealul multor barbati este sa fie sefi de ceva......

Asa ceva chiar nu am mai auzit! Sa te tina "la respect" pana cand mai vin si alte cereri si pana se hotarasc ei sa se duca la judecatorie!
Oricum, e o experienta!:giggle:
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Am mentionat anterior ca o sa va comunic raspunsul de la Judecatorie,privind noii membri ASP
Iata care este acesta :
Tabelul cu noii membrii,semnaturile si datele de identificare ale acestora se ataseaza la Acordul de asociere si impreuna cu Acordul,Procesul verbal al Adunarii generale in care s-a votata admiterea noilor membrii se depun in 3 exemplare la Judecatoria unde se afla Registrul Asociatiilor de proprietari ,mai exact unde s-a obtinut personalitatea juridica,dupa care se inmaneaza instantei ,ce se va pronunta in acest sens .De abia dupa acest pas-fara alte formalitati-noii membri pot vota la viitoarea Adunare Generala.
PS-unul din exemplare se inmaneaza presedintelui ASP,impreuna cu incheierea data in acest sens.
.Atat timp cat ASP are nevoie de obtinerea unei personalitati juridice ,este necesar si acceptul instantei pentru orice modificare in acest sens.
"sefis comnuistoida" nu are nimic a face cu faptul ca orice persoana juridica are nevoie de acceptul unei instante pentru a putea sa-si desfasoare activitatea.

o zi buna si cititi si respectati legea.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
damian2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Acordul de asociere intr-o asociatie de proprietari petschovschi petschovschi De citeva zile sunt presedintele unei asociatii de proprietari si incerc sa ma pun la punct cu legislatia in vigoare. Doresc sa fiu un presedinte corect si ... (vezi toată discuția)
Statutul sau legea rocado rocado Buna ziua, In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate dobandi calitatea de membru al asociatiei Marcus2 Marcus2 Am citit multe postari din urma, legate de acest subiect si totusi nu sunt lamurit. Spre exemplu, am sesizat intr-un raspuns mai amplu, recent, urmatoarea ... (vezi toată discuția)