Domnule, nu cred o iota din ceea ce pretindeti a fi raspunsul primit de la Judecatorie si asta pentru simplul motiv ca judecatoria nu e firma de consultanta juridica ...asa cum apare exprimat acest raspuns in mesajul precedent postat de dv.
Judecatoria nu intervine in dosarul asupra caruia s-a pronuntat decat daca se modifica statutul sau textul acordului de asociere. Textul, domnule, nu modificari de nume ale persoanelor in acordul de asociere, pentru ca altfel ar trebui sa faceti drumul asta la judecatorie de fiecare data cand se mai schimba ceva in componenta membrilor asociatiei.
Si celelalte 2 exemplare unde s-ar duce, daca la infiintarea asociatiei au fost necesare numai 2 exemplare?
"Sefia comunistoida" ramane acolo unde oamenii isi fac de treaba cand nu au ce face si cand vor cu tot dinadinsul sa complice viata celorlalti numai ca sa-si dea importanta.
Chiar sa fie asa, as admite prin absurd, cum sa depinda dreptul unui om de a se asocia liber la o comunitate - libertate constitutionala - de acordul membrilor comunitatii, mai ales ca acest drept constitutional ii confera chiar dreptul de a va inlocui pe dv. la sefia asociatiei? De ce sa depinda cineva de vointa unui egal cu el? De ce un membru al asociatiei ar fi, la limita, impotriva cererii cuiva de a se asocia comunitatii? Pe ce fel de criterii?
Si daca nu se pune problema impotrivirii, atunci la ce mai foloseste toata aceasta tevatura cu AG?
Plus ca in lege nu scrie nicaieri ca primirea de noi membri in asociatie necesita acordul AG.
Cum ar fi putut sa va dea judecatoria un asemenea raspuns?
AG cu votul a 2/3 din membrii asociatiei este necesar cand vreti sa schimbati ceva in statut, de exemplu sa ziceti ca mandatul presedintelui este de 4 ani in loc de 2 sau de 1 an....sau in acordul de asociere unde mai introduceti ceva in proprietatea comuna, ca de exemplu un ascensor exterior pe care l-ati construit ulterior infiintarii asociatiei de proprietari....
Pai eu trebuie sa citesc legea sau cei care se pretind dumnezei in asociatiile de proprietari si ii trateaza pe ceilalti vecini de-ai lor ca pe niste persoane de mana-a-doua?
Auzi colo! Sa astepte omul sa se convoace AG ca sa se supuna la vot primirea in comunitate. Da' ce, domnule sunteti masoni? Poate aveti si un ritual de primire!!!
Fiti serios domnule, lasati oamenii-n pace sa se asocieze liber, pe baza unei cereri simple, asa cum scrie la lege.
Totusi , avand in vedere ca se pot face manareli cu aceste adeziuni, in viitor noua lege a asociatiilor prevede ca aceste adeziuni sa se faca in fata notarului. Oare de ce?.:">
Statutul sau legea
rocado
Buna ziua,
In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu ... (vezi toată discuția)