avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare Radet Bucuresti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare Radet Bucuresti

Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii conducte si armaturi se termina la intrarea in scara. Atunci pentru ce trebuie la debransarea caloriferelor din locuinta mea sa:
- ma prezint la RADET pentru plata taxei de eliberare a avizului la proiect la ridicarea acestuia. Taxa de eliberare a avizului este de 59,34 lei, fără TVA, conform Hotărârii C.G.M.B. nr. 126 / 2008. Costurile efective de debranşare sunt în funcţie de numărul de etaje ale blocului şi de tipul de legături folosite pentru debranşări, variind între 47 şi 85 lei/calorifer, fără TVA.
Plata tarifului de avizare se va face in momentul depunerii documentaţiei. R.A.D.E.T. Bucureşti nu eliberează alte aprobări referitoare la executarea debranşărilor.
-sa platesc vreo 600 de lei pentru un "proiect tehnic", pentru ce?
-am flex si pot eu sa tai tevile si sa pun dop si sa le prezint comisiei asociatiei de locatari, sa vada ca nu mai sunt bransat la caldura.
-cine poate sa indrepte aceasta nedreptate si furt pe fata?
Cel mai recent răspuns: Selenus , utilizator 10:14, 26 Martie 2012
1. Sunteti sigur ca nu e debransare? Dar trebuie aprobare ca scot din circuit un volum mare de apa si pot cere reechilibrare hidraulica? Mai citii ceva prin legislatie si cica iti trebuie aprobare pentru modificarile instalatiilor interioare conectate la sistemul de distributie.
2. Nu inteleg, imi trebuie acceptul furnizorului de energie termica pentru a-mi pune centrala pe gaz, fara sa ma debransez de la RADET asa cum am scris la pct 1?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
Adriantot, moderator
1. Debransare e debransare si va trebuie aprobare pentru aceasta atat de la asociatie cat si de la furnizorul de agent termic. Debransarile se aproba numai vara.
2. Pentru a va instala o centrala termica de apartament trebuie sa aveti un proiect, sa faceti contract cu furnizorul de gaz, sa va bransati la o alta coloana de gaz, sa obtineti aprobarea de debransare de la furnizorul de energie termica (indiferent cum se numeste acesta), aprobarea vecinilor si a asociatiei.
Nu cred ca vi se aproba instalarea unei centrale termice de apartament si in acelasi timp sa ramaneti si bransat la furnizorul de agent termic si apa calda.
Asta este parerea mea, din experienta mea.
Altcineva poate stie altceva.

:offtopic:
Va rog sa nu mai preluati prin citat textele intergrale postate pe aceeasi pagina.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
Adriantot, moderator
domnule "adriantot"!
Dumneavoastra lucrati cumva la RADET? Ce treaba are omul care vrea sa-si monteze o centrala pe gaz in locuinta proprietate, cu RADET-ul?
Ce legatura are? RADET-ul n-are decat sa-si ia tevile din casa mea si sa se duca unde o vrea. Nu mai am nevoie de RADET. Nu-l mai vreau! Acest RADET sta cu forta in casa mea. Imi incalca dreptul de proprietate. Eu personal nu am niciun contract cu RADET-ul. Nici cu asociatia. Vreau ca RADET-ul sa plece din casa mea! Daca nu, sa-mi plateasca chirie pentru tevile care-mi trec prin casa mea. Intelegi?
@macmac,
Vad ca raspunsul meu dat altcuiva, nu va place dumneavoastra. Raspunsul meu este din pactica. Eu am trecut prin aceste situatii atunci cand a trebuit sa astept 30 de zile pana mi s-a dat acceptul de debransare de catre furnizor, a platit proiectul....
Pe de alta parte raspunsul dat de mine, in mare, se regaseste in postarea initiala a dumneavoastra, asa ca vorbim aceeasi limba. Aici se pune problema aprobarilor, avizelor..., a pasilor pe care un proprietar trebuie sa-i faca pentru debransare si instalarea unei centrale de apartament si nu unde lucrez eu sau dumneavoastra.
Daca ai fi avut o problema cu circulatia pe drumurile publice si v-as fi raspuns din practica mea, trebuia neaparat sa fiu politist de circulatie?
Daca aveti o solutie este bine sa ne spuneti si noua.
Eu va cred ca sunteti suparat pentru ca am fost si eu suparat cand am trecut prin situatia dumneavoastra dar atunci eu nu m-am revolatat impotriva celor care-mi explicau ce trebuie sa fac si cum sa fac.
Cred ca ati gresit un pic "adrisantul" cand v-ati adresat mie si nu directorului furnizorului de agent termic, primarului, guvernului, parlamentului sau altora care fac, desfac si aplica legile si reglementarile in Romania.
Eu imi cer scuze, dar legislatia o cunosc si eu. Problema era daca putem gasi "o fisura" , asa cum stiu avocatii sa interpreteze legile(de aceea ne exprimam aici), in asa fel incat noi sa nu mai mergem cu capul inainte si sa ne supunem orbeste. Noi ca cetateni nu putem schimba nimic? Nu mai avem niciun drept? La asta ma refeream.
Inca o data, imi cer scuze fata de dumneavoastra!

Alte discuții în legătură

Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)
Centrala de apartament alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Pot monta o centrala de apartament si cu caloriferele aferente si in paralel sa pastrez si caloriferele racordate la radet? Radetul refuza ... (vezi toată discuția)
Debransare radet constanta - posibilitate NegoitaMircea NegoitaMircea Daca anterior , in acelasi imobil au existat debransari si bransari legale ale unui apartament, cum este considerat conform legii? \\"deconectare ... (vezi toată discuția)