avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Daca esti inscris in Registrul Operatorilor ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Daca esti inscris in Registrul Operatorilor Intracomunitari mai este necesar numarul EORI pentru achizitii intracomunitare (bunuri)?

O societate comerciala efectueaza achizitii intracomunitare de bunuri. Inainte de a efectua aceste achizitii s-a inscris in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Era/este obligatorie detinerea unui numar EORI pentru aceste achizitii? Sau numarul EORI il obtine in momentul in care doreste sa efectueze import/export extracomunitar, acesta fiind necesar doar inafara UE?
Multumesc anticipat pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 21:16, 25 Februarie 2012
raspunsul l- ati gasit singur!"numarul EORI il obtine in momentul in care doreste sa efectueze import/export extracomunitar, acesta fiind necesar doar inafara UE"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa fac import/achiz.intracom?? Victorius Victorius Buna ziua, Mi am deschis recent o firma cu activitate principala 4791 - vanzari prin internet, si as dori sa aduc marfa din UE dar si din afara UE. Pot face ... (vezi toată discuția)
Registru intracomunitar proficont21 proficont21 O societate care este neplatiroare de TVA si importa marfa in valoare de 5000 EUR din Ungaria necesita inregistrarea in Registru Intracomunitar (vezi toată discuția)
Pfa deplatitor de tva - achizitii/vanzari intracomunitare, seccond hand ravadent ravadent Buna ziua. Doresc sa mentionez ca inainte sa deschid acest topic am facut tot posibilul sa gasesc raspunsul la intrebarea mea, dar fara nici un succes. Pe ... (vezi toată discuția)