avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pasi trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pasi trebuie sa fac?

Am absolvit liceul in vara anului trecut; am intrat la facultate, dar in ianuarie am renuntat la ea. Din cate am inteles somaj nu pot sa iau; Ce ar trebui sa fac pentru a ma angaja, cel putin pana in toamna?
Cel mai recent răspuns: ibagus , utilizator 14:35, 28 Februarie 2012
Pai gasiti angajatorul, incheiati contractul de munca si spor la munca.
Multumesc!
I. Mai intai incepeti prin a va cauta un loc de munca.Pentru aceasta puteti sa procedati cam asa:
1.Va puteti inregistra la Agentia de Somaj ca persoana in cautarea unui loc de munca,adica somer neindemnizat.In acest mod veti putea sa fiti informata in permanenta asupra ofertei de locuri de munca de pe piata locala(oras.municipiu,judet).Veti putea participa si la bursele de locuri de munca organizate periodic la nivel zonal /national de catre ANOFM,sau puteti opta ptr. a face acelasi lucru la o agentie privata de recrutare ,daca este acreditata si se afla in raza dvs. de domiciliu.
2.Va pregatiti un cv si o scrisoare de intentie si aplicati on line ,(deschizandu-va un cont pe unul dintre siteurile de specialitate),la ofertele publicate acolo de diverse firme.
3.Va prezentati direct la firmele din zona dvs. interesandu-va daca nu organizeaza recrutari.
4.Urmariti ofertele din publicatiile locale ,rubrica de mica publicitate.

II.Dupa ce veti gasi locul de munca potrivit pregatirii si experientei dvs.nu va ramane decat sa fiti si acceptata de catre angajatorul respectiv in urma desfasurarii cel mai probabil a unui interviu .

III. Odata acceptata,veti negocia clauzele din contractul de munca cu viitorul dvs. angajator si daca veti fi multumita ,incheiati contractul de munca .
Multumesc! Chiar daca e cam greu sa pun in practica.... lipsa de experienta si perioada relativ scurta.... oricum, cred ca voi folosi timpul liber pentru a-mi dezvolta diverse laturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa mai depun oferta pt locurile de munca vacante? lylyan lylyan Buna ziua Pana acum inainte sa angajez personal trebuia depusa o oferta pt locurile de munca vacante la ITM, pentru a o publica. Nu e cazul ca am salariatul ... (vezi toată discuția)
Formalitati de efectuat la ajofm in mometul unei noi angajari OanaLH OanaLH In momentul in care vreau sa angajez un om in firma, cei de la AJOF cer sa depui la ei anexa1 - privind situatia locurilor vacante! Firma a gasit pe cont ... (vezi toată discuția)
Procedura ridicare dosar somaj gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Pe 29 noiembrie am depus dosajul de somaj si maine, adica pe 15 dec ar trebui sa ma duc sa pun prima ... (vezi toată discuția)