avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei pentru activitatea lucrata in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei pentru activitatea lucrata in grupa II de munca

De cati ani de grupa a 2 a este nevoie pentru recalcularea pensiei? Mentionez ca tatal meu are la gr a 2 a - 24 de ani si 3 luni .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:16, 1 Martie 2012
Pentru mine intrebarea dvs. este neclara. Daca discutam despre recalcularea pensiei, nu exista un numar minim de ani. Dar poate va referiti la altceva, caz in care va rog sa reveniti.
---pentru acele recalculari care se fac numai atunci cand dai in judecata ....statul , altfel cei in drept sa faca aceste recalculari ,spun ca nu ai dreptul. va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
virgilmarius73, utilizator
Probabil va referiti la faptul ca cei de la pensii refuza sa valorifice perioade lucrate in grupa II de munca si inscrise in adeverinte, nu inregistrate in carnetul de munca. Daca la asta va referiti, atunci nu exista prevedere legala care sa reglementeze un numar minim de ani lucrat in grupa II de munca pentru ca drepturile de pensie sa se recalculeze.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa stagiu asimilat + perioada realizata in gr. 2 de munca andad andad Tatal meu a primit Decizia de recalculare a pensiei pt. limita de varsta pe 24.06.2010, va rog ce trebuie sa fac daca am sesizat ca la pct.F lipseste stagiul ... (vezi toată discuția)
Despre pensie ionasbrigita ionasbrigita Buna ziua! Am o nelamuirire cu privire la urmatoarele: Total stagiu de cotizare realizat 33 ani 11 luni 23 zile din care : - in gr II 21 ani 2 luni 29 ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie grupa i raraavis raraavis Tatăl meu a ieșit la pensie în noiembrie 1980 cu vechime integrală în grupa I. A mai lucrat apoi până în 1994 toți în grupa I. Beneficiază de ... (vezi toată discuția)