avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie grupa I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie grupa I

Tatăl meu a ieșit la pensie în noiembrie 1980 cu vechime integrală în grupa I.
A mai lucrat apoi până în 1994 toți în grupa I. Beneficiază de recalculare sau la vârsta de 88 de ani e prea bătrân ca să mai conteze? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
raraavis, utilizator
Cel mai recent răspuns: raraavis , utilizator 20:01, 10 Aprilie 2019
La recalcularea pensiei nu este conditie de recalculare, varsta pensionarului, doar prevederea legala privind modul de recalculare si categoria de activitati desfasurate de persoanele care se incadreaza in recalculare.
In ce domeniu a lucrat in grupa I de munca ?
Cati ani ?
A lucrat la mină în subteran 32 de ani până în 1980, iar după aceea a mai lucrat (tot în subteran) încă 14 ani. Am pus întrebarea aici pt. că am înțeles că recalculările se fac pentru cei ieșiți la pensie începând cu anul 1990.
Ultima modificare: Marți, 9 Aprilie 2019
raraavis, utilizator
Din datele postate se intelege ca intra in aceasta recalculare.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2019
Carp Mircea, utilizator
Mulțumesc frumos pentru răspuns! Îi voi da o veste bună tatălui. Toate bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei de urmaș Purtan Dorina Purtan Dorina Tatăl meu a lucrat Gr 1 de muncă 30 de ani ,in anul 1982 a ieșit la pensie iar în anul 1986 a decedat,aș dori să știu dacă mamei mele i recalculează ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie cu grupe de munca , pentru persoane cu handicap mediu ionescuion34@yahoo.com ionescuion34@yahoo.com Sant pensionat la data de - 01 09 1999 - ,pentru limita de varsta si vechime integrala ,conform legii -3/1977 - coroborata cu legea -57/1992 -, ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei Angel Mariana Angel Mariana In urma unei legi mai vechi a reinceput recalcularea pensiilor celor care au lucrat in grupa I si II de munca. Eu inca nu am primit instiintarea dar mult ... (vezi toată discuția)