avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt in divort -martori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt in divort -martori

Sunt in divort,am doi martori oficiali si vreau sa schimb pe un martor cu altul,cum procedez?:O
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 19:33, 25 Februarie 2012
nu se poate decat daca va permite instanta si pt motive temeinice (ex: deces)
Stimat coleg,

Sunt sceptic în ceea ce privește înlocuirea cu ușurință a martorilor, odată încuviințată proba testimonială și depusă lista cu martorii propuși.

În acest sens, Codul de procedură civilă prevede, la art. 186: .. Inlocuirea martorilor nu se va incuviinta decat in caz de moarte, disparitie sau motive bine intemeiate, in care caz, lista se va depune in termenul si sub pedeapsa mai sus-aratate.

Din experiență, eu nu nominalizez martorii, tocmai pentru a fi aduși personal.

Înlocuirea martorilor nominalizați am realizat-o, însă, bazându-mă pe motive de boală și vârstă, procurând și o adeverință medicală în acest sens. Mai mult decât atât, am adus martorul înlocuitor la termenul stabilit, și am accentuat pe nevoia de a nu prelungi, în mod inutil, durata procesului.

Problema este că martorii, din momentul în care proba a fost încuviințată și aceștia au fost indicați procedural, sunt câștigați judecății, "aparținând" practic atât instanței, cât și părții adverse.

În anumite spețe - nu divorț - există și martori care, din punctul meu de vedere, sunt de neînlocuit, cum ar fi martorii-asistenți, ca exemplu.

Încercați, deci, o motivare bine-întemeiată pe condiții medicale - evident, dacă este cazul, coroborată cu prezența celui care îl înlocuiește pe absent. Dar nu garantez de reușită.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor proces tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua, Se pot schimba martorii intr-un proces? Doresc sa stiu daca se poate schimba un martor intr-un proces ( divort) fara ca acesta sa fie respins ... (vezi toată discuția)
Neprezentare martor la proces de divort arun.badiu arun.badiu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Sunt chemat ca martor la un proces de divort, in alta localitate, destul de departe. Am primit prima ... (vezi toată discuția)
Martori la divort sperantagabi sperantagabi daca mi sa cerut sa depun adresa martorilor in cinci zile de la primul termen , si din diferite motivel ca nu prea gasesti oameni care sa se complice in ... (vezi toată discuția)