avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Lipsa de judecatori!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Lipsa de judecatori!

Presedintele CAB a aratat ca pe raza curtii sale un judecator a ajuns sa aiba in medie peste 1600 de dosare pe an, din care media de solutionare a dosarelor este de peste 1100 pe an. Cea mai grea situatie se regaseste la Judecatoria Cornetu, unde un judecator a ajuns sa solutioneze peste 3100 de dosare/an. Per total, cresterea numarului de dosare fata de 2010 a fost de 12,66% si cu circa 40% fata de anii anteriori, in conditiile in care se lucreaza cu aceleasi scheme de personal si buget insuficient. Cu toate acestea, Dan Lupascu a tinut sa puncteze faptul ca a crescut calitatea solutiilor date, ajungandu-se ca maximum doua hotarari judecatoresti din 100 sa fie casate/modificate in caile de atac. Cu privire la lipsa numarului de judecatori si personal auxiliar, presedintele CAB a subliniat ca exista 67 posturi de judecator vacante, la care se adauga alti 46 de judecator detasati la diverse institutii din tara: ?Ducem un razboi surd cu CSM-ul pentru incetarea detasarilor!?

Sursa:
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:14, 26 Februarie 2012
Situatia este foarte cunoscuta noua, cei care facem instanta. Personal a incetat sa ma uimeasca termenele pe care la primesc cand depun o actiune la Judecatorie in ianuarie si primesc termen in decembrie sau mi se amana pronuntarea de 3-4 ori. Cred sa solutia este la latitudinea CSM, insa totul este sa se vrea. Trebuie regandit modul de admitere in magistratura, criteriile de selectie, promovare etc. Mai trist este ca foarte multi magistrati cu experienta pun punct activitatii din motive diferite, poate numai de ei stiute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incepe activitatea la tribunalul ilfov Roland Mindrila Roland Mindrila Tribunalul Ilfov, cu sediul in orasul Buftea, judetul Ilfov si-a inceput activitatea pe 1 noiembrie 2011. Tribunalul cu adresa in Str. Stirbei Voda nr. 24, ... (vezi toată discuția)
Astept sa actioneze judecatoria cornetu? sau trebuie sa depun actele din nou la judecatoria cornetu? pajura11 pajura11 Salut, am depus un dosar de deschidere asociatie (acordare personalitate juridică) la Judecatoria Buftea si am primit urmatorul raspuns din partea celor de la ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatii de locatari macrita macrita Buna ziua, Din anul 2009 am refuzat sa mai platesc datoriile la asociatie , deoarece am fost chemata la politie si mi s-a spus ca pentru apartamentul meu ... (vezi toată discuția)