avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... campanie electorala/functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

campanie electorala/functionar public

Sunt functionar public, sunt in afara programului de lucru, e ora 17.00 trec pe langa un miting electoral, ma oresc , ascult, ca simplu alegator ma intereseaza pe cine aleg sa votez. Am dreptul sa fiu acolo? Nu m-am manifestat in nici un fel, dar s-a tinut minte si acum mi s-a facut sesisare la comisia de disciplina ca asa am facut propaganda politica.
In Legea 188 statutul f.p. - sanctiuni : Art.70 lit. i) spune ca "exprimarea sau desfasurarea, in calitate de functionar public ori in timpul programului de lucru, a unor opinii sau activitati publice cu caracter politic";
Imi puteti spune mai concret avand in vedere situatia de mai sus daca pot fi sanctionata? mi se pare o ingradire a libertatii civile , cf. Constitutiei. Rog raspuns urgent. Ms.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 13 Noiembrie 2008
Potrivit dispozitiilor legale in materie (Hg nr.1344/2007), comisia de disciplina trebuie sa claseze sesizarea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni disciplinare silvica1940 silvica1940 am primit sanctiune disciplinara, mustrare scrisa fara sa fiu cercetata prealabil. Am contestat-o in 5 zile la superiorul de drept. Am primit citatie de la ... (vezi toată discuția)
Comisie disciplina functionari publici steliana_ro steliana_ro Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu o chestiune. Am o sesizare pentru comisia de disciplina privind abaterile disciplinare ale unui sef de serviciu și am un ... (vezi toată discuția)
Sanctionat disciplinar cu ''mustrare scrisa'' beneerika beneerika buna. Doresc sfatul dvs in legatura cu o problema: sunt functionar public si recent am primit o dispozitie prin care am fost anuntat ca sunt sanctionat ... (vezi toată discuția)