avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru CCC, mama care a lucrat in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru CCC, mama care a lucrat in strainatate pana la nasterea copilului

Buna ziua. As vrea sa va intreb care sunt conditiile pt primirea de ajutor din partea statului roman pt mamici care au lucrat in strainatate pana la nasterea copilului.
Cel mai recent răspuns: ancuta12 , utilizator 13:34, 26 Februarie 2012
Cred ca vorbiti despre indemnizatia pentru cresterea copilului ...conditiile pentru a primi aceasta indemnizatie sunt :
- în ultimul an anterior datei naşterii copilului, sa aveti realizati timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit
- sunteti cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
- aveti, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
- locuiti în România împreună cu copilul pentru care solicitati drepturile şi si va ocupati de
creşterea şi îngrijirea acestuia.
da, multumesc, intr-adevar de asta intrebam.

vroiam sa mai stiu daca dreptul de ajutor de somaj de la statul unde ai muncit anuleaza dreptul pt indemninzatia pt copil.

[Mesaj editat - pct. 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept indemnizatie crestere copil 2017 RamonaNitu RamonaNitu Buna ziua, As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului intrucat din tara primesc informatii contradictorii. Contextul actual ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului simona_deiac simona_deiac Buna ,am si eu o intrebare si totodata o nelamurire, trebuie sa nasc peste o luna,momentan sunt la sotul meu in Germania si o sa nasc aici,am muncit in ultimii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copii pt mame din strainatate care se intorc in romania brutussorel2 brutussorel2 Buna seara! Sunt o mama care traiesc in Spania si doresc ca la vara sa ma reintorc in Romania.In luna iunie voi avea primul meu bebe.Ma intereseaza sa stiu ... (vezi toată discuția)