avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

buna ziua, am un copil de un an si as vrea sa divortez; se poate efectua divortul prin mediere sau la primarie in cazul in care exista si un minor? sotul locuieste la mine in casa, proprieate avuta inainte de casatorie; i-am facut si buletin pe adresa mea; in urma divortului care este procedura legala sa plece din casa ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 15:30, 26 Februarie 2012
Puteti incheia un acord de mediere si sa-l depuneti in instanta, puteti sa divortati si la notar , dupa cum doriti. Daca sotul nu e de acord cu divortul, introduceti dvs cererea.
Daca nu vrea sa plece de bunavoie, tot la instanta apelati pt evacuare
Daca exista un copil minor rezultat in urma casatoriei,aveti varianta de a merge la un notar si de a divorta in 30 de zile,daca si sotul este de acord cu aceasta.
Varianta optima este sa apelati la mediere. Fie ca sotul este de acord fie ca nu este de acord cu divortul, mediatoru este specializat pe comunicare si negociere si va sti sa conduca partile catre un acord reciproc convenabil. Odata stabilit acordul, lucrurile se vor simplifica foarte mult, nu mai este nevoie de probe, motive, martori iar costurile vor fi substantial reduse. Acordul se consfinteste in instanta in cateva zile in camera de consiliu (nu in sedinta publica).
Eu recomand in cazurile de divort procedura medierii. Este rapida, ieftina, confidentiala, fara stres si mai presus de toate singura care nu afecteaza relatia dintre parti. Pentru a apela la mediere nu este necesar ca partile sa fie deja intelese. Rolul mediatorului este sa conduca partile catre un acord reciproc convenabil. In materiea dreptului familiei, cu precadere atunci cand la mijloc sunt minori, medierea este singura metoda cu beneficii pe termen lung pentru parti si mai ales pentru minori. Nicio alta rezolvare a unui litigiu nu este mai buna decat cea amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor oanabaisan oanabaisan suntem casatoriti de 4 luni si dorim sa divortam din diferite motive...problema este ca avem un copil de 2 luni.eu nu lucrez si nu beneficiez de indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Divort in 2 state ale ue alfredp alfredp bune seara, in urma cu 20 de ani s-a oficiat casatoria mea in Romania cu o romanca. Dupa cativa ani ne-am stabilit in Germania unde am primit si cetatenia ... (vezi toată discuția)
Divort elninio2010 elninio2010 vreau sa divortez, atat eu cat si sotia suntem de acord,avem un copil minor(7ani),avem un apart. in rate prin banca, platim rate la el ,ne-am inteles atat in ... (vezi toată discuția)