Am un proces pe rol cu fosta sotie (autoritate parinteasca comuna si program vizitare) la care ea se tot opune ba mai mult prin avocatii ei imi transmit ca nu o sa obtin decat 8 ore la doua saptamani in prezenta ei. Mentionez ca eu sunt atasat de copil si copilul de mine si asta nu o spun eu si anchetele facute (aut.tutelara si D.G.A.S.P.C). Pana sa introduc actiunea "ma intelegeam" IN INTERESUL SUPERIOR AL MAMEI adica fiecare vizita la copil ma costa o suma "x" fapt ce nu o sa mai mearga dupa sentinta finala.
INTREBAREA : IN CE SITUATII NU SE OBTINE CUSTODIE COMUNA??
Fac precizarea ca copilul are 8 ani este la scoala unde eu ma duc periodic si tin legatura cu dna invatatoare la sedintele cu parintii am participat si eu, duc copilul la diverse activitatii, la medic de fam si nu numai
Motive pentru exercitarea autoritatii parintesti doar de un copil:
Parintele este alcoolic, se drogheaza/in fata copilului, a abuzat copilul, a maltratat copilul, nu s-a interesat niciodata de copil si a refuzat sa se ocupe de intretinerea acestuia.
Termenul de "custodie" nu apare in Noul Cod Civil.
Probabil va referiti la exercitarea in comun a autoritatii parintesti.
Autoritatea parinteasca exercitata in comun reprezinta regula, nu exceptia.
Un parinte poate fi lipsit temporar, pe baza de probe bine fundamentate, de dreptul si obligatia de a exercita autoritatea parinteasca, doar daca se constata motivat ca s-a dezinteresat constant de copil, daca exista o instrainare a acestuia fata de minor sau daca doreste sa isi exercite autoritatea parinteasca in mod sicanatoriu, doar pentru a se razbuna pe mama.
daca nu aveti vicii si aveti avocat bun sa va asiste, nu sunt probleme.....
ar fi fost indicat sa solicitati si dvs. stabilirea domiciliului la dvs. si sa va angajati avocat ....
daca aveti probe ( martori , acte) din care sa rezulte conditionarea vizitelor de sume de bani aveti sanse mari. va trebuie insa probe directe nu imprimari....
solicitati audierea minorului ( desi are mai putin de 10 ani conform Noului cod civil si legii 272/2004 se poate)